Project

Griftpark 25 jaar

Geplaatst op 6 oktober 2023, 00:00 uur
Illustration

In 2024 bestaat het Griftpark 25 jaar. Dat vieren we met een terugblik, gezamenlijke activiteiten, feest op 15 september en vooruitblik naar de toekomst. Zonder de inzet van bewoners zou er niet zo'n mooi park zijn gekomen op de plek die ooit een vuilnisvaalt was en waar lang een gasfabriek stond. Hoe het Griftpark hier kwam >> 

In Standplaats Griftpark gaan we op zoek naar bewonersverhalen over de geschiedenis en toekomst van het park. We brengen in beeld wat er in het park en de wijk leeft en verandert. Er is inmiddels een vogelboek met tentoonstelling en een serie podcasts over de ziel van het griftpark.

Op de startbijeenkomst met bloemenwandeling zijn initiatieven gepresenteerd en gedeeld en de wandelingen gestart. Wandel je ook mee?

Wil je meedenken, meedoen, heb je een idee of initiatief? Sluit je aan bij de Werkplaats Griftpark 25 jaar of neem contact op!

25 jaar Griftpark vieren we samen

Heb jij een tof idee om 25 jaar Griftpark in/met de wijk, buurt te vieren? Heb je wensen, dromen, ideeën, een initiatief voor de toekomst van het park, de wijk? Voor buiten spelen, leven, dansen, sporten, ploggen, vergroenen, picknicken, ontspannen......? Om jouw bewonersinitiatief te verbinden in/met deze viering, groene haarvaten te voeden, versterken. Wil je een aaibare, eetbare, lieve, wilde, sociale, blauwe buurttuin, route, wandeling organiseren? Heb je een idee voor een excursie, workshops of iets heel anders? Sluit je aan bij de Werkplaats Griftpark 25 jaar! 

Toelichting

Het Griftpark is het hart van onze wijk dat de wijk voedt, lucht geeft, levend houdt. Een stadspark met skatebaan, basketbalveld, vleermuizen, gierzwaluwen, bijen, een stadsboederij, ecomuur, bloementuin, voedselbos en meer. Waar we buiten spelen, sporten, chillen, tot rust, in beweging en weer in balans komen. De plek waar wijkgenoten vogels tellen, dieren knuffelen, voedsel oogsten, huisdieren uitlaten en picknicken. Elkaar treffen voor een wandeling, bootje varen, spelletje, drankje, gesprek en om samen de handen uit de mouwen te steken. Hoe houden we dit hart van onze wijk en haar bewoners gezond en in balans?

Gewenst resultaat 
25 jaar Griftpark vieren we vooral buiten, in de open lucht. In het park en in groene haarvaten naar buitenplaatsen & tuinen rond het park! Met mens, dier, de natuur, al wat leeft, leven in de wijk toekomst geeft. We staan stil bij het heden en verleden, eren initiatiefnemers, rentmeesters, verzorgers en beheerders die het Griftpark hebben gemaakt tot wat het nu is, en toekomst geven.

We bundelen oude en nieuwe bewonersenergie rond het Griftpark om vanuit dit groene hart samen verder te komen. We delen en verdiepen collectieve kennis en kracht met nieuwe generaties in wandelingen, excursies, rond buurttuinen, buitenplaatsen, boomspiegels, geveltuinen, oude en nieuwe werkverbanden. Om deze kennis en kracht breder in de wijk te verankeren.

We koesteren, voeden, verzorgen en versterken groene haarvaten, bundelen verschillende kennis en krachten voor gezond ecologisch buitenleven & meer biodiversiteit. Voor vitale bruisende verbindingen tussen bewonersinitiatieven in straten, buurten, buitenplaatsen, tuinen rond het Griftpark, het hart en de longen van onze wijk, stad.
LopendDeel dit:
Projectleiders
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Betrokken organisaties
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten
Berichten over dit project