Mika Krouwel

Wie is Mika?

Ik ben geboren en getogen Utrechter en woon in Tuindorp, vlakbij de Mr. Tripkade. 

Mijn werk en hobbies

Ik heb een bachelorstudie Sociale Geografie en Planologie afgerond en ben momenteel bezig in mijn laatste fase als masterstudent Stedenbouw aan de Universiteit Antwerpen. Voor deze studie ben ik recentelijk voor drie maanden naar Brazilië gereisd voor onderzoek met mensen die door een gebrek aan woonmogelijkheden zijn overgegaan tot het kraken van gebouwen. Mijn hobbies zijn: reizen, sporten, films kijken en een biertje doen met vrienden.

Mijn omgeving

Ik ben opgegroeid in Tuindorp en de kwaliteiten die de wijk voor mij als kind had zijn nog steeds belangrijke pluspunten: het groen, de speeltuinen, altijd een vriend of kennis in de buurt. Als student zijn daar nog wat voordelen bijgekomen: de nabijheid van het centrum en een treinstation om de hoek. Als ik iets zou kunnen verbeteren aan de wijk zou ik meer voorzieningen en een diversere samenstelling van inwoners willen.

Mijn droom

Iedere wijk, iedere straat en iedere Utrechter heeft een verhaal en eigen dromen. En om deze op waarde te kunnen schatten moeten we naar Utrecht gaan kijken als één geheel; van Leidsche Rijn tot de Uithof en van Overvecht-Noord tot Lunetten. We zijn allemaal onderdeel van dezelfde stad en verdienen het dat de levendigheid die tot nu toe vooral in het oude centrum te vinden is, wordt uitgebreid tot in elke wijk. Dát is voor mij de 15-minutenstad; dat iedereen zijn voorzieningen in de eigen buurt heeft en dat hierdoor de potentie van elke wijk volledig kan ontplooien.