Simône Verlaan

Bewoner
Wie is Simône?

Ik woon met mijn man Marcel en hond Bas op de Bollenhofsestraat, aan het pleintje, wat inmiddels is vergroend en we nu 'De Bollenhof' hebben gedoopt. 

Mijn werk en hobbies

Ik heb een eigen bedrijf (Weg naar Succes) waar ik coaching en trainingen geef op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, stresspreventie en carriereswitch.


Als vrijwilliger ben ik actief bij de Buurtbel, ik zet me als kartrekker van de Groenevrouwen in voor een groenere wijk met meer biodiversiteit, en ik ben actief bij de Werkplaats van de Buurtbel. Ook kun je me ontmoeten tijdens de 'Hallo Wittevrouwen', de feestelijke bijeenkomsten die een paar keer per jaar door de Buurtbel worden georganiseerd.

Mijn omgeving

We hebben een heel leuke buurt met veel gezellige mensen, en het wordt er ook steeds groener. Het gaat alleen wat mij betreft nog niet hard genoeg, naast dat groen belangrijk is voor de diversiteit en leefbaarheid, wordt het ook steeds belangrijker om hitte tegen te gaan. Het wordt steeds heter in de stad in de zomer, waar mens en dier last van hebben. Door de vergroening echt serieus aan te pakken kunnen we de temperatuur verlagen, dat kan soms zo maar een paar graden schelen! Tot slot vind ik het belangrijk om ook aandacht te schenken aan de mensen om ons heen die misschien niet zo makkelijk meer in contact komen met anderen, door ouderdom, ziekte of omdat ze het lastig vinden om zo maar op mensen af te stappen. Ik voel heel sterk de zorg die we voor elkaar hebben en ik vind het geweldig dat ik daar via de Buurtbel mijn steentje aan kan bijdragen.

Mijn droom

Ooit ben ik hier komen wonen met het plan om zo snel mogelijk door te verhuizen naar een groenere omgeving. Om allerlei redenen is dat niet gebeurd, en daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik vind Wittevrouwen ook een beetje een dorp, met de gezelligheid en de persoonlijke contacten die daar bij horen. En dat groen, dat creëren we nu gewoon om ons heen!