Eva Polders

Bewoner, Scholier/student
Wie is Eva?

Mijn naam is Eva Polders, sinds september 2023 woon ik in een studentenflat in Tuinwijk-west. In deze korte tijd ben ik vrij bekend geworden met de wijk, maar om mijn woonplaats beter te leren kennen ga ik nu aan de slag als wijkreporter bij Wijkwijzer Noordoost! 

Mijn werk en hobbies

Als journalistiekstudent ben ik veel bezig met mijn opleiding. Ook wanneer ik door de straten van Noordoost loop kijk ik vaak met een journalistieke blik om mij heen. Ik vraag mij dan bijvoorbeeld af hoe lang een antiekzaak er al is, of waar een opvallend standbeeld vandaan zou komen. Als wijkreporter hoop ik antwoorden te kunnen vinden op dit soort vragen, zodat alle buurtbewoners wat meer over hun eigen leefomgeving te weten komen.


Als journalist ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke kwesties, sociale (on)gelijkheid het klimaat, politiek en cultuur. Dit zijn heel veel thema’s tegelijk, maar het mooiste vind ik de maatschappelijke onderwerpen. Het liefste schrijf ik teksten en maak ik video’s, deels omdat ik hiermee lekker creatief kan zijn. Om de creativiteit in mijn dagelijkse leven te vergroten, ben ik ook lid van de studentenvereniging ViaKunst. Deze kleine vereniging is voor iedereen die van kunst houdt, en door middel van borrels en activiteiten leer je mede-creatievelingen kennen.

Mijn omgeving

Noordoost (en Tuinwijk) is een fijne plek om te wonen: de mensen zijn aardig, er zijn veel bewonersinitiatieven en het Griftpark vormt de perfecte ontmoetings- en relaxplek. Ik wandel vaak door de wijk wanneer de zon onder gaat. De oudere huizen met glas-in-lood ramen en mooie gevels zien er dan extra mooi uit. Ook het Griftpark bezoek ik geregeld om er bijvoorbeeld te wandelen, sporten of picknicken. 

Mijn droom

Als wijkreporter wil ik een verbindende factor zijn binnen de wijk. Dat je bij elkaar in de buurt woont, betekent nog niet dat je een verbondenheid met elkaar voelt. Nieuws uit de wijk kan hierbij helpen. Volgens mij is het belangrijk om te weten waar je woont en wat zich daar afspeelt. Door interesse te tonen in de wijk en de bewoners, creëer je een saamhorigheid en verbondenheid die essentieel zijn om fijn samen te leven.