Julia Arendsen

Bewoner, Scholier/student
Wie is Julia?

Sinds mijn 9de woon ik in Utrecht, daarvoor heb ik in Geneve en Singapore gewoond. Eerst woonde ik met mijn ouders in Hooch Boulandt, maar woon sinds 3 jaar met mijn 10 huisgenoten op de Veemarkt! 

Mijn werk en hobbies
<p>Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn studie Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht! Mijn interesses binnen deze studie liggen bij geografische ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van Aziatische landen. Hierover is ook mijn bachelorscriptie gegaan: de ontwikkeling van de nieuwe duurzame hoofdstad, Nusantara, in Indonesië, waarvoor ik 2 maanden in Jakarta heb gezeten om veldwerk te doen en locals te interviewen! <br>Mijn hobbies zijn hockeyen, lekker koken, wijnproeven en door de buurt wandelen met mijn hond en/of huisgenoten!  </p>
Mijn omgeving

Met mijn ouders woonde ik altijd in het centrum van Utrecht, waar in mijn beleving en tot mijn grote verdriet weinig groen te vinden was en weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Sinds een paar jaar woon ik op de Veemarkt waar dit zeker niet het geval is! Er is veel groen te vinden en ook veel mogelijkheden om lekker een rondje te wandelen in de natuur. Hoewel de Veemarkt niet vlakbij de stad is, waar ik als student vaak te vinden ben, zijn er veel OV-mogelijkheden, waardoor ik makkelijk, en snel (!), in de stad of op de uni ben! Wat mij betreft is dit de ideale buurt om als student te wonen!