Project
Lopend

Buurtbel Wittevrouwen

Geplaatst op 1 februari 2023, 12:00 uur
Illustration

Actieve bewoners in Wittevrouwen werken in de Buurtbel aan een leefbare en levendige wijk waar iedereen thuis kan zijn. Met bewoners die naar elkaar omzien, doen wat nodig is en allemaal op eigen wijze bijdragen aan prettig samen leven in de buurt, meer regie en onderlinge hulp. Buren en buurten geven met elkaar vorm & inhoud geven aan een sterk weefsel van buren die elkaar en professionals gemakkelijk kunnen vinden. Om collectieve kennis en kunde duurzaam in de buurt de verankeren, breder te delen in straten en buurten om samen verder komen. 

Bijeenkomsten in de Paardenkathedraal
We zijn gestart met de voorbereiding van een startbijeenkomst op donderdag 24 november 2022!  En hierna een nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 26 januari. Vind je het leuk om deze bijeenkomsten mee vorm te geven, voor te bereiden, hier een bijdrage aan leveren? Neem vooral contact op!

Achtergrond

De Buurtbel is een bewonersinitiatief om een Burennetwerk in Noordoost te starten. Om kennis en krachten te bundelen nu de wijk vergrijst, verdicht, voorzieningen minder worden, armoede en eenzaamheid toenemen. We starten met actieve buren die elkaar  ontmoeten in de buurt, op school, in sport, spel, cultuur, groen, verduurzaming en meer. Die met elkaar weten wat er speelt, nodig en mogelijk is om de wijk levendig, veerkrachtig en leefbaar te houden. Die als Buurtbel naar elkaar omzien en samen verder komen. We zijn gestart met de ontwikkeling van een Buurtbel in Wittevrouwen.

Wat is en doet een BuurtBel?
- Vertrouwd gezicht in de straat, buurt voor lief & leed, buurtfeesten, markten….
- Kent de mensen, weet wat er speelt in de buurt, straat en wijk
- Bemiddelt in kortdurende praktisch hulp dichtbij, in & rond het huis.
- Helpt bij vragen voor praktische hulp, ontmoeting & contact.
- Onderzoekt, signaleert en brengt (dichterbij) wat nodig is

Meer weten?

Hou de website van Buurtbel in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrief!

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Deel dit:
33 project-updates toon alle updates

Team Buurtbel

26-mei-2023 12:38

We boften met het weer tijdens Hallo Wittevrouwen op 19 mei. Rein en Annemie hadden het terras ingericht, de stoelen aan het water klaargezet en ze verzorgden een warm welkom met een drankje en wat lekkers. René kwam aanroeien met zijn vlet en toen de eerste mannen in de boot stapten volgden er meer...

Lees meer

0

Open de update in eigen pagina

Team Buurtbel

1-jun-2023 17:04

“Om in een energiezuinig huis te wonen heb je onderhoud, aanpassingen en verbeteringen nodig om het in die staat te brengen. Als je daar echter in je eentje voor staat is dat een behoorlijke klus.”

Rein Tuinstra woont naar grote tevredenheid op de Zandhofsestaat. Hij kwam naar de Werkplaats van de ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Deelprojecten
Georganiseerde activiteiten