Project
Lopend

Buurtbel Wittevrouwen

Geplaatst op 26 januari 2023, 00:00 uur
Illustration

Actieve bewoners in Wittevrouwen werken in de Buurtbel aan een leefbare en levendige wijk waar iedereen thuis kan zijn. Met bewoners die naar elkaar omzien, doen wat nodig is en allemaal op eigen wijze bijdragen aan prettig samen leven in de buurt, meer regie en onderlinge hulp. Buren en buurten geven met elkaar vorm & inhoud geven aan een sterk weefsel van buren die elkaar en professionals gemakkelijk kunnen vinden. Om collectieve kennis en kunde duurzaam in de buurt de verankeren, breder te delen in straten en buurten om samen verder komen. 

Bijeenkomsten in de Paardenkathedraal
We zijn gestart met de voorbereiding van een startbijeenkomst op donderdag 24 november 2022!  En hierna een nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 26 januari. Vind je het leuk om deze bijeenkomsten mee vorm te geven, voor te bereiden, hier een bijdrage aan leveren? Neem vooral contact op!

Achtergrond

De Buurtbel is een bewonersinitiatief om een Burennetwerk in Noordoost te starten. Om kennis en krachten te bundelen nu de wijk vergrijst, verdicht, voorzieningen minder worden, armoede en eenzaamheid toenemen. We starten met actieve buren die elkaar  ontmoeten in de buurt, op school, in sport, spel, cultuur, groen, verduurzaming en meer. Die met elkaar weten wat er speelt, nodig en mogelijk is om de wijk levendig, veerkrachtig en leefbaar te houden. Die als Buurtbel naar elkaar omzien en samen verder komen. We zijn gestart met de ontwikkeling van een Buurtbel in Wittevrouwen.

Wat is en doet een BuurtBel?
- Vertrouwd gezicht in de straat, buurt voor lief & leed, buurtfeesten, markten….
- Kent de mensen, weet wat er speelt in de buurt, straat en wijk
- Bemiddelt in kortdurende praktisch hulp dichtbij, in & rond het huis.
- Helpt bij vragen voor praktische hulp, ontmoeting & contact.
- Onderzoekt, signaleert en brengt (dichterbij) wat nodig is

Meer weten?

Hou de website van Buurtbel in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrief!

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Deel dit:
13 project-updates toon alle updates

Wilma de Buck

28-jan-2023 00:00

Heb je een vraag, tip of idee? Ben je nieuwsgierig naar wat er te doen is? Naar de mensen achter de Buurtbel? Wil je ergens over van gedachten wisselen? 

Bel, mail of app de Buurtbel: buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl, 06 21 96 9238 voor een afspraak.

Loop eens langs voor een kop koffie of thee

Ontd...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Team Buurtbel

30-jan-2023 00:00

Hallo Wittevrouwen, Hallo Nieuwjaar! Het was een warme en inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst van Buurtbel Wittevrouwen met muziek, passie en nieuwe energie uit de buurt. Om bij te praten, elkaar beter te leren kennen, ontmoeten en inspireren en concrete plannen te maken. Een groot deel van de aanwez...

Lees meer

0

Open de update in eigen pagina
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Deelprojecten
Georganiseerde activiteiten