Project

Buurtbel Wittevrouwen

Geplaatst op 1 oktober 2022, 12:00 uur
Illustration

Actieve bewoners in Wittevrouwen werken in de Buurtbel aan een leefbare en levendige wijk waar iedereen thuis kan zijn. Met bewoners die naar elkaar omzien, doen wat nodig is en allemaal op eigen wijze bijdragen aan prettig samen leven in de buurt, meer regie en onderlinge hulp. Buren en buurten geven met elkaar vorm & inhoud geven aan een sterk weefsel van buren die elkaar en professionals gemakkelijk kunnen vinden. Om collectieve kennis en kunde duurzaam in de buurt de verankeren, breder te delen in straten en buurten om samen verder komen. 

Bijeenkomsten in de Paardenkathedraal
We zijn gestart met de voorbereiding van een startbijeenkomst op donderdag 24 november 2022!  En hierna een nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 26 januari. Vind je het leuk om deze bijeenkomsten mee vorm te geven, voor te bereiden, hier een bijdrage aan leveren? Neem vooral contact op!

Achtergrond

De Buurtbel is een bewonersinitiatief om een Burennetwerk in Noordoost te starten. Om kennis en krachten te bundelen nu de wijk vergrijst, verdicht, voorzieningen minder worden, armoede en eenzaamheid toenemen. We starten met actieve buren die elkaar  ontmoeten in de buurt, op school, in sport, spel, cultuur, groen, verduurzaming en meer. Die met elkaar weten wat er speelt, nodig en mogelijk is om de wijk levendig, veerkrachtig en leefbaar te houden. Die als Buurtbel naar elkaar omzien en samen verder komen. We zijn gestart met de ontwikkeling van een Buurtbel in Wittevrouwen.

Wat is en doet een BuurtBel?

  • Vertrouwd gezicht in de straat, buurt voor lief & leed, buurtfeesten, markten…
  • Kent de mensen, weet wat er speelt in de buurt, straat en wijk.
  • Bemiddelt in kortdurende praktisch hulp dichtbij, in & rond het huis.
  • Helpt bij vragen voor praktische hulp, ontmoeting & contact.
  • Onderzoekt, signaleert en brengt (dichterbij) wat nodig is.

Meer weten?

Hou de website van Buurtbel in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrief!

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 38 projectupdates

Mika Krouwel


Ook in 2024 is het aan ons als buurtbewoners om te helpen met het schoonhouden van onze straten. Zwerfafval, zoals plastic resten, blikjes en peuken, zijn slecht voor het milieu en zorgen voor overlast in de buurt.

Ook je steentje bijdragen? Sluit je dan aan bij de plandelgroep van de Buurtbel! Onde...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Mika Krouwel


Wat is en doet de Buurtbel Wittevrouwen? Op basis van gesprekken met actieve bewoners maakte LSA Bewoners een praatplaat van de Buurtbel als sociaal en energiek burennetwerk. Met een Buurtbelbakkie, groengroep, energiegroep, plandelgroep,  wijkfeest, Buurtbelsoep en meer. Ontdek op deze plaat wat er...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina
Projectleiders
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Deelprojecten
Is onderdeel van
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten