Project

Samen huizen isoleren en verduurzamen

Geplaatst op 12 november 2023, 18:12 uur
Illustration

In de Energiegroep Buurtbel zetten buurtbewoners zich in voor energie besparen, huizen verduurzamen, samen isoleren en meer. Van elkaar leren, aan de slag gaan en elkaar helpen staat centraal. We richten ons op Wittevrouwen, Zeeheldenbuurt, Griftbuurt & Ezelsdijk (net erbuiten mag ook ;-). We bundelen onze krachten tijdens de Buurtbelwerkplaats elke tweede maandagavond van de maand.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen, hulp nodig bij energie besparen, je huis isoleren, verduurzamen?  Vul de enquete in en neem contact op. 

Sluit je aan bij het het EnergieCafé´ Wittevrouwen, iedere eerste dinsdagavond van de maand! Hier werken we samen met verschillende adviseurs, energieklussers en ambassadeurs aan concrete maatregelen, zo mogeljik collectief.

Ben je een actieve bewonersexperts uit Wittevrouwen, Huizinga en Zeehelden, wil je je kennis delen meedoen met verduurzamen? Sluit je aan bij de maandelijkse Werkplaats Wittevrouwen, ieder 2e maandagavond van de maand.

Meer weten over concrete maatregelen? Schrijf je voor de online workshops over isoleren, energie besparen en zonnepanelen.

Andere vragen? Je bent met je vragen ook van harte welkom bij Buurtbelbakkie ZIMIHC, op de 1e of derde woensdag van de maand, 10:30-12 uur! 

Toelichting

Het idee is om een collectief op te zetten van ca 15 ambassadeurs in Wittevrouwen, Zeehelden, Griftkwartier en Ezelsdijk die bewoners op weg helpen bij energie besparen, isoleren en verduurzamen van hun huis, dit op een laagdrempelige manier actief stimuleren. Die ervoor zorgen dat kennis over energie besparen en verduurzamen breder gaat circuleren in de wijk, vruchtbare grond vindt en duurzaam wortel  schiet. 

Doe je mee?

Wil je ook actief aan de slag met energiebesparen of je buren op weg helpen? 

Denk ook aan het organiseren van een buurtbijeenkomst, themabijeenkomst, aan mensen op weg helpen met praktische tips, samen met je buurt of straat collectieve maatregelen inkopen, tips voor energieklussers, adviseurs etc. 

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Dat kennis over energie besparen en verduurzamen onder steeds meer bewoners gaat circuleren, een beweging van (gezamenlijk) verduurzamen door de buurt op gang komt en wortel schiet! Dat meer bewoners weten wat ze concreet zelf kunnen doen, bijdragen en waar ze terecht kunnen voor hulp en advies.
Lopend
Deel dit:
Projectleiders
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Betrokken organisaties
Is onderdeel van
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten