Anna Verkuijl

Scholier/student, Participatiefonderzoeker
Wie is Anna?

Ik woon sinds maart 2021 in een studentenhuis aan de Wittevrouwensingel. Ik deel het huis met 12 andere studenten, die allemaal aan het einde van hun studie zijn of net aan het werk zijn gegaan. We delen samen drie keukens, badkamers en een tuin. Ik ben erg blij dat ons studentenhuis zich op zo'n prachtige locatie aan de Utrechtse gracht bevindt, vlakbij het Griftpark. In de zomer eten we regematig op de stoep voor de deur, omdat daar 's avonds nog zon is. 

Mijn werk en hobbies

Vorig jaar heb ik mijn bachelor Kunst en Economie afgerond aan de HKU, en ik ben net begonnen aan een master Community Development aan de HU. In mijn vrije tijd ben ik vaak oppas voor kinderen in de buurt. Daarnaast speel ik in een vrouwenvoetbalteam bij Sporting '70 en squash ik zo nu en dan. Ook geniet ik ervan om creatief bezig te zijn, zoals breien, tekenen en schilderen.

Mijn omgeving

Ik waardeer de energie die in de straten heerst in de wijk waar ik woon. Het is geweldig om door de buurt te dwalen en te genieten van de prachtige huizen. Met mijn studie Community Development ben ik momenteel bezig met participatief onderzoek via de Buurtbel om te verkennen hoe we het burennetwerk verder kunnen versterken en uitbreiden."

Mijn droom

Mijn droom is om via mijn onderzoek en betrokkenheid bij de Buurtbel een hechte buurt te creëren zich welkom en ondersteund voelt, waarbij we zorg dragen voor elkaar en de omgeving waarin we wonen