Activiteit

Geveltuinendag

zaterdag 13 mei 2023 , 10:00 - 18:00 uur
Illustration

Met je buren de straat opfleuren? Leg samen geveltuinen aan tijdens Geveltuinen Burendag! Je kunt samen met je buren een aanvraag indienen voor geveltuinen via het initiatievenfonds. Liever zelf aan de slag? Leen dan gratis een bakfiets of aanhangwagen mét geveltuin-pakket bij een van de afvalscheidingsstations.

Hoe doe je mee?
Je legt met je buren 5 of meer geveltuintjes aan in de straat en onderhoud deze ook met elkaar. Er moet wel minimaal 1.20 meter aan stoepruimte overblijven! Aanmelden kan hier >>>

Waarom geveltuinen?

Geveltuinen dragen bij aan het groener, gezelliger en prettiger maken van de omgeving. Het is goed voor de biodiversiteit én het klimaat. Het zorgt er voor dat regenwater sneller kan worden afgevoerd en dat de straat minder opwarmt op hete dagen. De gemeente faciliteert daarom de aanleg van geveltuinen.

Hulp van de gemeente.
Bewoners kunnen hulp van de gemeente Utrecht krijgen: een doe-het-zelfpakket met tuinaarde, een aantal planten, hulpmiddelen voor het aanleggen en onderhouden van de geveltuin, en opsluitbanden om een rand om de tuin te maken. Na afloop komt de gemeente langs om de oude tegels, zand en overgebleven materialen op te halen.Aanleg is altijd mogelijk zonder toestemming van de gemeente. Bewoners kunnen op één van de afvalscheidingsstations een geveltuinenbakfiets of -aanhanger lenen. Ook kunnen bewoners via het initiatievenfonds een aanvraag doen voor de aanleg van meerdere geveltuinen in de straat.

Locatie
Veeartsenijstraat
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: