Project

Laat informele activiteiten door deelnemers waarderen

Geplaatst op 1 november 2023, 17:06 uur
Illustration

Doe mee aan een landelijk onderzoek naar de waarde van informele activiteiten voor een gezonde samenleving vanuit het perspectief van deelnemers. Deelnemers aan een activiteit zoals bv de Buurtbelsoep, plandelgroep, groene wandeling, spelletjesavond kunnen die activiteit waarderen door een korte vragenlijst in te vullen. De uitkomsten zijn een goede basis voor evaluatie. En geven inzicht in de waarde van de informele activiteit voor een gezond en onspannen leven. 

Lekker gezond en ontspannen leven?

Lekker gezond en ontspannen leven is door geld- of tijdgebrek, ziekte, drukte, stress in huis, op school, op je werk, zorg voor kinderen, dierbaren etc. niet altijd even gemakkelijk. Hoe word/blijf je dan gezond, in balans en hou/krijg je weer zin in het leven? Informele activeiten van bewonersgroepen, sportclubs, verenigingen, lotgenoten etc. kunnen gezond leven wat leuker en gemakkelijker maken. Denk aan wandelgroepen, praatgroepen, voetballen, bootcampen, muziek maken, dansen, een feest organiseren enzovoort. Helpt samen soep eten, een spelletje doen, plandelen, een groene wandeling echt voor mentaal, sociaal en fysiek bewegen? Vraag het deelnemers! 

Deelnemers waarderen de informele activiteit zelf
Wil je meer inzicht in de waardering van informele activiteiten voor de de sociale, fysieke en mentale gezondheid van deelnemers? Vraag deelnemers om het waarderingsformulier in te vullen via de app of doe het samen. Je kunt dit gebruiken als basis voor een evaluatiegesprek. En met elkaar krijgen we zo meer zicht op de waarde van informele activiteiten voor een gezonde samenleving.

Wie zitten hier achter?

GezondMeNu is een initiatief van Samen030, ZONMW, GGD Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMCU, Gebiedonline, Gemeente Utrecht en andere partners om vanuit bewonersperspectief te ontdekken ‘wat werkt’ voor lekker en gezond leven. De waardering gebeurt op een simpele en uitnodigende manier en gegevens worden anoniem verwerkt, niet met commerciele partijen gedeeld. Meer weten? Bekijk de website van het onderzoek.

Meedoen?

Neem contact op via info@wijkwijzernoordoost.nl 

Lopend
Illustration
 
Deel dit: