Wil je weten welke sportieve activiteiten er in Noordoost zijn?
Zoek je een workshop of cursus om in beweging te blijven?
Heb je hulp nodig met je blessures of sportklachten?
 
Hier vind jij als buurtbewoner van Noordoost antwoorden op de meestgestelde vragen met betrekking tot sporten en bewegen. Klik hieronder op de vragen voor meer informatie!

 • Op onze Wijkkalender vind je een overzicht van verschillende activiteiten die regelmatig wordt bijgewerkt. Je kunt hier activiteiten vinden in het thema sport en spel,of in het thema gezondheid.
 • Bij sportvereniging USV Hercules kun je verschillende soorten sporten beoefenen. Ze bieden lessen aan in tennis, voetbal (veld + futsal), badminton, goalbal en cricket.
 • Carenetics sport, massage en coaching bied een aantal vaste lessen aan, en geven daarnaast door het jaar heen losse cursussen waarvoor je je kunt aanmelden. Je vindt hier lessen en cursussen in onder andere Bodyshape, Fitness, Yoga en Pilates. Ook bieden ze Personal Training.
 • Wil je lekker trainen in de buitenlucht? Spark Sport biedt verschillende soorten groepstraining gericht op onder andere kracht, stabiliteit en conditie. In de training bepaalt de coach jouw niveau en zorgt dat de oefeningen voor jou de juiste uitdaging hebben en bijdragen aan jouw (sport)doel.
 • In beweging zijn en tegelijkertijd iets leren over de vergroening van de Singel? Wandel de audiotour Groen rond de Singel. Sta stil bij de verschillende projecten van Initiatiefgroep Vergroening Singel zoals drijvende eilanden, speciale fauna uittreedplaatsen en het ecologisch kunstproject.
 • Stap je liever op de fiets? Leer de verborgen plekken en nieuwe initiatieven kennen van Noordoost op fietsroute Noordoost. Georganiseerd door De Buurtcamping Griftpark samen met de bewoners van Noordoost. Heb je zelf nog een goed idee voor op de route? Laat het dan weten aan De Buurtcamping!
 • Bewegen en tegelijkertijd creatief bezig zijn? Fiets of wandel dan de Straatkunstroute Noordoost. Ontdek alle muurschilderingen en beelden die de wijk rijk is.
 • Beweegvriendelijke wijk heeft als doel om Noordoost beweegvriendelijker te maken. Ze organiseert verschillende activiteiten, zoals wijkwandelingen. Houd onze Wijkkalender in de gaten voor de meest recente activiteiten.
 • Sportvereniging USV Hercules verhuurt hun sportzalen ook aan externe partijen. Neem contact op met de vereniging om de mogelijkheden te bespreken voor jouw activiteit.
 • Beweegvriendelijke wijk is altijd op zoek naar nieuwe makers, bedenkers en helpers. Neem contact op met de organisatie om je ideeën te delen en wellicht te organiseren.
 • Bij sportvereniging USV Hercules kun je terecht met je (beginnende) sportklachten of blessures. De sportclub biedt een plek aan TRIAS Fysiotherapie & Sportrevalidatie Voordorp die jou onder andere kunnen helpen met het in kaart brengen van jouw kans op blessures.
 • Bij Carenetics sport, massage en coaching kun je onder begeleiding op zoek naar de achterliggende oorzaken van jouw klachten. Door een combinatie van oefeningen, beweegadvies, massages en kritisch durven kijken naar je thuis en/of werksituatie wordt er gezocht naar een blijvende oplossing.
 • Sportvereniging USV Hercules organiseert elke vrijdagochtend van 10:00 tot 12:30 de Derde Helft. Het doel is om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken speciaal voor ouderen. Een bakkie koffie drinken, meedoen aan verschillende activiteiten, het kan allemaal. Zo worden ontmoeten en bewegen samengebracht. Houd onze Wijkkalender in de gaten voor de nieuwste activiteiten.

Activiteiten