Bericht

Sluit je aan bij de Energiegroep!

Geplaatst op 4 oktober 2023, 00:00 uur
Illustration

Wil je concreet aan de slag met samen energie besparen, verduurzamen of isoleren? Je voorbereiden op de warmtetransitie? Woon je in Wittevrouwen, Huizingabuurt, Zeehelden of Griftbuurt en wil je samen optrekken? Neem contact op en sluit je aan bij de energiegroep van de buurtbel! Iedere tweede maandagavond van de maand: 9 okt, 13 nov en 11 dec. 

Energie besparen, isoleren en opwekken

De Energiegroep van de Buurtbel zoekt wijkgenoten die mee willen doen in de collectieve energieaanpak, samen besparen, isoleren, zonnepalen delen en andere collectieve maatregelen. Doe je mee? Vul de enquete in en sluit je aan.

Samen verduurzamen

Als betrokken/actieve bewoners laten we ons inspireren door verhalen van voorlopers, mooie voorbeelden, huizen & complexen die van het gas af zijn. We onderzoeken behoeften/interesse via warme contacten, netwerken en een enquête onder bewoners in buurten en straten. Door het delen van verhalen, bijeenkomsten in de Paardenkathedraal en buurten groeit de belangstelling en betrokkenheid, leren we elkaar kennen en ontdekken we wat er nodig en mogelijk is. In Ezelsdijk en Zeehelden is interesse in een warmtescan, buurtbatterij en een gemeenschappelijke energievisie! Daar gaan we mee aan de slag! 

Wat we zoal doen?

De Buurtbel verzorgt (energie)bijeenkomsten, een inloop en vraagbaak met tips, ook over online thema bijeenkomsten. We helpen buren gericht verder met besparen en isoleren via onze warme contacten, bv. naar adviseurs, klussers, fixers en wat er verder nodig is. En we gaan in gesprek met experts, woningcorporaties en de gemeente. Hierin trekken we samen op met Wijkcooperatie Griftstroom

Wist je dat…

  • Wittevrouwen en Huizinga als een van de eerste buurten van het gas afmoeten? 
  • Veel mensen niet weten waar en hoe te beginnen?
  • Een aantal koplopers zijn woning al verduurzaamd heeft en hun buren graag op weg willen helpen?
  • Buurtbel Wittevrouwen je op weg kan helpen bij je vragen?
  • We tips om energie te besparen op een rij hebben gezet. 
  • Een aantal wijkgenoten al samen optrekken in huizen verduurzamen?
  • Je aan kunt sluiten bij deze energiegroep?! Iedere tweede maandagvond van de maand! 
  • Je mee kunt doen met de Duurzame huizenroute
  • Wijkcoöperatie Griftstroom een bewonersvisie energie voor onze wijk ontwikkelt?
Deel dit: