Activiteit

Duurzame huizenroute

zaterdag 28 oktober 2023 , 0:00 - 0:00 uur
Illustration

Agendatip: op bezoek bij de buren met duurzame huizen!

Tip (om alvast in de agenda te zetten) op 28 oktober en 4 november 2023 is er de jaarlijkse Duurzame Huizenroute (in heel Nederland). In deze weekenden kunnen mensen geïnspireerd worden door woningen te bezoeken en met de eigenaar in gesprek te gaan.

Op dit moment zijn ca 2000 woningen zijn aangesloten in Nederland, waarvan 40 in Utrecht en daarvan weer 4 in Wittevrouwen. Alle woningen vind je hier op een digitale kaart. 

Nu al inspiratie opdoen?

Mocht je nou niet kunnen wachten tot oktober en al staan te popelen, dan kun je via dit Youtubekanaal Duurzame Huizenroute alvast inspiratie opdoen door video's te bekijken. Of lees je liever, dan staan hier inspiratieverhalen.

Doe je ook mee?

Hoe mooi zou het zijn als je je buren kan helpen door jouw ervaringen te delen? Wat ging er goed en wat zou je met de kennis van nu anders aanpakken? Door het delen van deze ervaringen kun je elkaar inspireren en verder (op weg) helpen.

Wees niet te bescheiden, je woning hoeft niet 100% duurzaam te zijn, ook kleinere stappen zijn waardevol om te delen.

Dus heb je al enigzins iets verduurzaamd aan je woning, meld dan je woning aan!

Je kiest zelf of je alleen digitaal zichtbaar wil zijn of dat je het leuk vindt om mensen over de vloer te krijgen of liever niet (dit is altijd later nog te wijzigen).

In Wittevrouwen, Griftkwartier, Zeehelden en Ezelsdijk! Nadere info over de fysieke huizenroute volgt t.z.t.!

Locatie
Wittevrouwen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het duurzaam maken van je huis en de mogelijkheden om energie te besparen? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!
Deel dit: