Project

Samen huizen verduurzamen Wittevrouwen, Grift-, Huizinga- & Zeelheldenbuurt

Geplaatst op 12 november 2023, 18:12 uur
Illustration

Buurtbewoners van Wittevrouwen, Grift-, Huizinga- en Zeeheldenbuurt zetten zich samen in om hun huizen te verduurzamen. Ze delen hun kennis en ervaring op verschillende manieren:

  • Je kunt je vraag over verduurzamen mailen naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl
  • Kom naar het Energiecafé
  • Gluren bij de duurzame buren
  • Warmtescansafari in het najaar en de winter
  • Duurzame verhalen van bewoners
  • Werkplaats energiegroep
Toelichting

Stel je vraag over verduurzamen van je huis
Heb je een vraag over verduurzamen van je huis? Bijvoorbeeld over zonnepanelen, isoleren of een warmtepomp? Wil je weten hoe andere buurtbewoners dit hebben aangepakt? Zoek je advies en/of hulp? Mail dan naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl.

Als je eerst een paar korte vragen beantwoordt (kost je minder dan 5 minuten), kunnen we je beter helpen en met de juiste persoon in contact brengen. Naar de vragenlijst >>

Energiecafé om ervaringen te delen
Kom naar het Energiecafé in het Kostershuis op de eerste dinsdagavond van de maand. Daar ontmoet je verschillende adviseurs, bewoners die ervaring hebben met verduurzamen en andere buurtgenoten met vragen. 

Gluren bij de duurzame buren
Op zondag 9 juni organiseerden we Gluren bij de duurzame buren. Bewoners konden een kijkje nemen in het duurzame huis van een buurtgenoot. In het najaar van 2024 organiseren we dit opnieuw. Wil je jouw duurzame huis openstellen? Laat het ons weten via buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl.

Warmtescans
De warmtelekken van verschillende huizen in Wittevrouwen, Grift-, Huizinga- en Zeeheldenbuurt zijn in november en december 2023 in kaart gebracht met warmtescans. Deze warmtescans herhalen we in het najaar/de winter van 2024. 

Duurzame verhalen
Bewoners vertellen hoe zij hun huis hebben verduurzaamd; hun verhaal delen we op de Buurtbelwebsite. Wil jij ook jouw ervaring delen met bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, isoleren of een andere manier om energie te besparen in je huis? Laat het ons weten via buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl.

Werkplaats Energiegroep
Wil je je kennis delen of samen optrekken met verduurzamen? Sluit je aan bij de maandelijkse Werkplaats Wittevrouwen, ieder 2e maandagavond van de maand.

Doe je mee?
Wil je ook aan de slag met je huis verduurzamen en/of je buren op weg helpen? Mail ons of loop langs bij een van de bijeenkomsten.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Meer bewoners weten wat ze zelf kunnen doen om hun huis te verduurzamen en weten waar en bij wie ze terechtkunnen voor hulp en advies.

Kennis over en ervaring met verduurzamen verspreidt zich onder meer bewoners.

Bewoners die ervaren zijn met verduurzamen helpen als ambassadeurs anderen met verduurzamen van hun huis.
Lopend
Deel dit:
Projectleiders
Contactpersonen
Deelnemers
Verantwoordelijke organisatie
Betrokken organisaties
Is onderdeel van
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten
Berichten over dit project