Verhaal

Hans: samen isoleren in Wittevrouwen

Geplaatst op 9 november 2023, 16:58 uur
Illustration

Mijn naam is Hans Sontrop. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben geboren en getogen in Houten en in 1978 ben ik als student in Wittevrouwen komen wonen. Eerst op kamers en in 1986 kocht ik een huis in de Staalstraat. Daar woon ik nog steeds. Met uitzondering van wat omzwervingen tussendoor woon ik nu dus ruim 40 jaar in Wittevrouwen. Inmiddels ben ik een jaar met pensioen en dat bevalt goed.

Hoe is het om hier te wonen? Wat maakt dit een fijne buurt?

Geregeld bevind ik me in het buitenland, maar ik word altijd blij als ik weer terugkom in de wijk. Een dorpse sfeer tref ik aan met stadse voorzieningen om de hoek, de nodige reuring, saamhorigheid en een diversiteit aan bewoners. 

Van thuis uit kreeg ik mee: zelf doen en repareren. Daar houd ik nog steeds van, evenals niet verspillen, hergebruik en leven van zon en wind. Eigenlijk is het een soort van hang naar onafhankelijkheid en tegelijkertijd is het goed voor klimaat en portemonnee. Wat daarbij natuurlijk ook helpt is als je minder nodig hebt, zoals energie in je huis. Dat werd dus isoleren voor mij. Met schapenwol, een biobased isolatiemateriaal, heb ik mijn dak geïsoleerd.

Wat wil jij voor jouw wijk betekenen?

Dat isoleren is best een uitdaging met die oude huizen in onze wijk. Ik denk dat er in Wittevrouwen op dit punt nog wat te verbeteren valt en als energieambassadeur wil ik graag meedenken aan oplossingen hiervoor. Daarom heb ik me onder andere aangesloten bij de Energiegroep waar we met buurtgenoten hieraan werken. 

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer
verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: