Verhaal

Flitsende start Plandelgroep

Geplaatst op 21 februari 2023, 00:00 uur
Illustration

Dinsdagmiddag 14 februari zijn Trudy, Stans, Frank, Monique en Wilma met elkaar afval gaan rapen in het Griftpark. Dit nieuwe plandelinitiatief van Stans en Trudy werd getracteerd op een prachtige lentezon. En een rondleiding van Wim Horst, beheerder van het Griftpark als verrrasend nagerecht. Met een kijkje in de afvalkeuken van het Griftpark. Een inspirerende start die smaakt naar meer!

Samen plandelen in het Griftpark

Plandelen staat voor wandelen en plastic afval rapen. Veel wijkgenoten doen dit op hun eigen moment, in hun eigen straat, buurt, zoals de Poortpoetsers. Een keer per maand doen we dit samen in het Griftpark. Met aansluitend iets leuks als beloning. Een initiatief van Trudy en Stans waar inmiddels meer bewoners bij zijn aangesloten. We verzamelen de tweede dinsdag van de maand om 14 uur in het Griftpark, ingang Peter's Bistro aan de Blauwkapelse weg. Iedereen raapt op eigen tempo, is welkom om aan te sluiten, mee te doen. Samen met buren maken en houden we zo de wijk, straten, pleinen en parken schoon. 

Over de plandelgroep

Trudy & Stans hebben elkaar gevonden in de Werkplaats Buurtbel Wittevrouwen en hun plannetje gepresenteerd op de nieuwjaarsbijeekomst van Buurtbel Wittevrouwen van 26 januari. Stans vindt het jammer en ergerlijk dat er veel troep blijft liggen en wil hier iets aan doen. Trudy plandelt (wandelen en plastic zwerfafval oprapen) al  langer met een groepje vrouwen in de omgeving van het Lucasbolwerk en met een groepje mannen in de Voorveldse polder. Frank, een goede vriend & buur van Stans die buren graag buiten ontmoet, ook veel op straat te vinden is direct aangesloten. Wil je ook aansluiten? Je bent van harte welkom! Een fijne manier om buren te ontmoeten, lekker te bewegen en ook iets nuttigs te doen voor onze wijk! 

Meedoen?

Wil je aansluiten? We verzamelen iedere tweede dinsdag van de maand om 14 uur bij Peter's Bistro in het Griftpark. Heb je een raapstok, handschoenen of zak nodig? Mail, app of bel 06 21969238 of buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl.

Ander idee of kennismaken?

Plandel je (liever) op een ander moment, op een andere plek? Plog je (liever), een combinatie van afval rapen en joggen? Doe je iets anders om het plastic zwerfafval terug te dringen? Heb je een goed idee om krachten te bundelen? Neem contact op met Buurtbel Wittevrouwen! 

Wil je kennis maken? Loop eens langs bij Bakkie Buurtbel ZIMIHC! Iedere eerste en derde woensdagochtend van de maand van 10:30-12 uur.

Deel dit: