Bericht

Kennismaken met Wijkcoöperatie Griftstroom

Geplaatst op 24 maart 2024, 00:00 uur
Illustration

De lobby van Theaterhuis De Berenkuil was donderdag 14 maart het decor van een eerste kennismaking van de wijk met de Wijkcooperatie Griftstroom. Een uurtje om met een kopje soep en een broodje kennis te maken met initiatiefnemers Joop oude Lohuis, Wilma de Buck, Piet-Hein Speel, Jan Dirk Buining en ruim 15 wijkgenoten. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst met Sandor Penninga op weg naar een energievisie voor de wijk. 

De initiatiefnemers vertellen meer over de achtergrond en bedoeling: kennis en krachten bundelen voor een fijne wijk. De wijkcooperatie ondersteunt en faciliteert gezamenlijke initiatieven om met vereende krachten verder te komen. De eerste initiatieven hebben zich al aangesloten: Veemarkt samen, Wijkwijzer Noordoost en Buurtbel Wittevrouwen. De samenwerking met het Wijkplatform Noordoost is in een verkennende fase. In een gemoedelijke sfeer worden heel diverse thema's besproken: het belang van informele sociale burennetwerken, wat er leeft in de diverse buurten, welke thema's we gezamenlijk zouden kunnen of moeten oppakken en wie er lid kunnen worden. Onderwerpen zoals sociale veiligheid, energiebesparing, biodiversiteit, vergroenen en wateroverlast komen langs, maar ook de de viering van 25 jaar Griftpark, het park dat er dankzij bewonersinzet, met vereende krachten gekomen is en nu zoveel waard is.

Samen met de soep was het een mooie kennismaking met elkaar en een interessante verkenning van de mogelijkheden in de wijk.

Wil je lid worden als initiatief of als wijkbewoner? Je kunt je hier aanmelden! Een lidmaatschap is gratis!

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Illustration
 
Deel dit: