Bericht

Tips voor aanschaffen zonnepanelen en meer in Energiecafé

Geplaatst op 15 maart 2024, 10:34 uur
Illustration

Waar moet je op letten als je zonnepanelen koopt? Hoe kun je je huis verduurzamen als je huurt? En hoe pak je tocht bij je voordeur aan? Energiecoaches en buurtbewoners delen tips en ervaringen tijdens het tweede Energiecafé van de Buurtbel.

Op 5 maart vond het tweede Energiecafé plaats in het Kostershuis op de Bollenhofsestraat, en ook deze was weer heel geslaagd! Bewoners kwamen binnenlopen met diverse vragen, en al gauw onstonden er levendige gesprekken en werden er de nodige ervaringen en tips uitgewisseld. De aanwezige energiecoaches en leden van de energiegroep stonden hierbij weer klaar met adviezen.

De aanschaf van zonnepanelen
Zo ging het deze keer onder andere over de aanschaf van zonnepanelen, waarbij Jeroen zijn ervaringen en tips deelde. Zo blijkt dat als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, het echt de moeite loont om hier meerdere offertes voor op te vragen! Er blijkt een groot verschil in prijs (3500-8500) en kwaliteit te zijn. Jeroen: "Je leert veel van het vergelijken van offertes. Zo moet je bijvoorbeeld uitzoeken of je wel of geen micro-omvormers wil en of geboden garanties alleen voor het materiaal gelden of ook voor de installatie. Daarnaast blijkt dat sommige bedrijven eerst  langs willen komen, terwijl anderen eerst de opdracht willen krijgen en dan pas komen kijken of het uberhaupt mogelijk is". 

Huurwoning en tochtige voordeuren
Naast zonnepanelen waren er ook vragen over het verduurzamen van je woning als je die huurt van een woningcorporatie, en over het aanpakken van tocht bij je voordeur, zonder gelijk een nieuwe deur met kozijn aan te schaffen. Voor niet alle vragen bij het Energiecafé is gelijk een pasklaar antwoord, maar alle tips, ervaringen en adviezen worden verzameld en zijn te zijner tijd op te vragen.

Energiecafé: elke eerste dinsdag van de maand
Heb je zelf een vraag over het verduurzamen van je woning of wil je graag ervaringen delen? Loop dan ook een keer binnen bij het Energiecafé. Elke eerste dinsdag van de maand van 19.00 tot 20.30 uur in het Kostershuis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie en de eerstvolgende data en thema's vind je hier: Energiecafé Wittevrouwen.

Plaats: het kostershuis op de Bollenhofsestraat 140.

Deel dit: