Bericht

Manifest Stop Ecocide ondertekend

Geplaatst op 10 maart 2024, 00:00 uur
Illustration

Op 6 maart 2024 ondertekende wethouder Linda Voortman van de gemeente Utrecht het manifest Stop Ecocide. Een pleidooi voor betere wetgeving om ernstige schade aan de natuur en de vernietiging van ecosystemen strafbaar te stellen en te bestraffen. Om de bescherming van biodiversiteit ook internationaal op de agenda te krijgen. Utrecht is de eerste Nederlandse gemeente die dit manifest onderschrijft. De ondertekening vond plaats bij de nieuwe ijsvogelwand in het Griftpark. Een voorbeeld van hoe je ook in een groeiende stad de biodiversiteit kunt versterken.

Vroege vogels was erbij en sprak met criminoloog Daan van Uhm van de Universiteit Utrecht. Zijn boodschap: Sta stil bij de herkomst van wat je koopt, waar bijvoorbeeld de goeden ring voor je lief vandaan komt. Bij de schadelijke effecten van mijnbouw voor mens en natuur. Stel het hele ecosysteem centraal in plaats van alleen de mens! 

Bewoners rond het Griftpark maken zich al langer zorgen om het milieu, klimaat en de biodiversiteit. En zetten zich persoonlijk in voor meer biodiversiteit. Lees meer over de geschiedenis van het Griftpark.

Deel dit:
Afzender
Geplaatst door
Heeft betrekking op project
Betrokken locaties