Bericht

Buren delen tips tijdens geslaagd eerste Energiecafé

Geplaatst op 7 februari 2024, 14:16 uur
Illustration

Ventilatoren op je radiator, vloerisolatie en kozijnen vervangen; buurtbewoners delen hun ervaringen in het Energiecafé.

Afgelopen dinsdag, 6 februari , opende het Energiecafé van de Buurtbel voor het eerst zijn deuren. En het bleek gelijk een succes. De eerste bewoners liepen al snel binnen met vragen. De aanwezige actieve bewoners, zoals energieambassadeur Hans, deelden vervolgens hun tips en ervaringen, waardoor er een levendig geheel ontstond. Zo werd er kennis gedeeld en werden ervaringen uitgewisseld over het plaatsen van ventilatoren op je radiator of convector, om de warmte beter te verspreiden. Ook het isoleren van de vloer kwam aan de orde. Er werd een vraag gesteld over hoe je een stappenplan voor de eigen woning maakt. En er werd informatie gedeeld over bij wie je moet zijn als je nieuwe kozijnen en glas wil verduurzamen of zonnepanelen wil plaatsen.

Buren helpen elkaar met verduurzamen
Het Energiecafé is een initiatief van de Energiegroep van de Buurtbel. De gedachte achter dit idee is dat buren elkaar goed op weg kunnen helpen door het delen van kennis en ervaringen. Laagdrempelig, onafhankelijk en een mix van gezelligheid met concreet aan de slag gaan. Van alle nuttige tips en ervaringen wordt (anoniem) een overzicht gemaakt, dat in de toekomst zal worden gedeeld met de bewoners van de wijk. Zo helpen we elkaar om onze woningen en wijk verder te verduurzamen. 

Kom ook naar het Energiecafé
Heb je ook een vraag over je energierekening of verduurzaming van de woning? Of heb jij een ervaring die je graag wil delen met je buren? Kom de volgende keer langs in het energiecafé of stel je vraag via de Buurtbel: buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl of 06 21 96 92 38.

Het eerstvolgende Energiecafé is op dinsdag 5 maart van 19.00 uur - 20.30 uur in de Kosterswoning - Bollenhofsestraat 140.

Aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen

Deel dit: