Bericht

Versterk het burennetwerk met een appgroep voor je straat

Geplaatst op 6 februari 2024, 13:43 uur
Illustration

Onze droom is om verbindingen te leggen tussen buren, van straat tot straat. We maken daarbij graag gebruik van de middelen die er al zijn, zoals WhatsAppgroepen.
We willen graag het volgende weten:

Waarom is dit belangrijk?
Ontmoetingen en contact zijn essentieel voor de cohesie binnen een gemeenschap. Ze dragen bij aan een gezellige sfeer en bevorderen het gevoel van veiligheid. Aangezien niet alle vragen vanzelf naar voren komen, is het van belang om nieuwsgierig te blijven.

Ervaringen met de Gild/Dadel-App
In een deel van de Gildstraat (tussen Poortstraat en Bekkerstraat) en zijstraat de Dadelstraat hebben buren met elkaar contact via een straatapp. Deze Gild/Dadel-app heeft inmiddels 66 leden. Hoe bevalt deze straatapp? Twee bewoners geven een reactie:

  • Jip: "Daar ben ik eigenlijk nogal ambivalent over. Naast de voor de hand liggende voordelen loop ik toch zelf liever naar een buur om aan te bellen en iets te bespreken. Gelukkig nog geen vermiste katten apps gezien zoals in de Nextdoor app. De 'waar is mijn pakket' functie is wel nuttig."
  • Nel: "De straatapp biedt de mogelijkheid om makkelijk direct contact te maken. Het was heel fijn om via de app de oogst van de moestuin te kunnen delen. Vragen bv. over de postbezorging worden uitgebreid en hartelijk beantwoord. En ook op vragen over het onderhouden van je huis, aannemers, klussenbedrijven wordt snel gereageerd. Verder vind ik informatie over werkzaamheden in de straat zoals de video over de bypass van de gasleidingen zeer waardevol."

WhatsApp en de Vraagbaak
Veel buurtbewoners hebben vragen, behoeften, of willen simpelweg nieuwe mensen ontmoeten. Soms vinden ze niet direct de juiste mensen die kunnen helpen. Dan kun je terecht bij de Vraagbaak van de Buurtbel, waar luisteren, verbinden en ondersteunen centraal staan. App naar 06 2196 9238.

Deel dit: