Bericht

Eerbetoon Jans van der Tier

Geplaatst op 23 januari 2024, 00:00 uur
Illustration

Voor de viering van 25 jaar Griftpark zoeken we bewoners met verhalen over de geschiedenis en toekomst van het park. Ken jij mooie verhalen over Jans van der Trier, iemand die haar goed kent, heeft gekend? Neem contact met ons op!

Volgens velen verdient Jans een passend eerbetoon! Jans van der Trier was initiatiefnemer van het Griftpark, riep wijkgenoten op om handtekeningen voor het park op te halen en legde de basis voor de werkgroep Griftpark. 

Geen perk maar park

Rond 1971 klopte Jans van der Trier aan de deur bij vele wijkgenoten in Wittevrouwen. Aanleiding was het Vaaltterrein dat volstrekt onveilig was: geen verlichting, wildgroei en onbegaanbaar. Jans van Trier riep wijkgenoten op om zich te roeren. Er kwam een handtekeningenactie om van het terrein van de gasfabriek en gemeentevaalt een park te maken. En Jans organiseerde een bustour met bewoners langs everschillene parken om tot een goed ontwerp van het park te komen. En dat is gelukt! In 1979 werd begonnen met de aanleg van het park. 

Ken jij Jans van der Trier? Heb je mooi verhalen over de begintijd? Een idee voor een eerbetoon? Neem contact met ons op!

Deel dit: