Verhaal

Sil (19) uit '4 Weeks'

Geplaatst op 26 juli 2023, 19:56 uur
Illustration

‘Soms ben ik wel zenuwachtig, maar dat is gezonde spanning. Dat hoort erbij!’, zegt de vrolijke muzikant over optreden. Misschien heb je zijn talent al gehoord. Sil speelde namelijk gitaar op het buurtfeest in de Paardenkathedraal. Naast solo spelen, is hij ook actief in zijn rock- en popband ‘4 Weeks’, die op 22 september te horen is in ‘De Nieuwe Jutter’. ‘Ik kon eerder neuriën dan praten’, zei hij. Sil is een gezellige, praatgrage en dus ook muzikale jongen. Naast de vele uren die hij besteedt aan muziek, is hij ook wekelijks in de Albert Heijn te vinden. Hier is hij namelijk fanatiek vakkenvuller.

Een rondje hardlopen

Sil woont bij zijn ouders in Wittevrouwen en bijna elk weekend komt zijn zus ook even buurten voor de gezelligheid. Hij is erg enthousiast over de buurt: ‘Er zijn veel winkels, het is lekker in de stad en er is een mooie plek om te gaan hardlopen.’ Deze sportieveling vindt het namelijk heerlijk om een rondje te gaan hardlopen in het Griftpark, alleen of met zijn vader. Daarnaast vindt hij het leuk dat de leeftijden lekker gemixt zijn in de buurt. Ook vindt hij het super dat er een muziekgebouw en een theater in de buurt zijn. Wel zou Sil graag meer creativiteit en muzikaliteit zien bij bijvoorbeeld buurtfeesten.

Een heleboel geklets en gezelligheid

‘Ik voel me wel verbonden met mijn buren’, zegt Sil. Hij vindt het gezellig om buren tegen te komen op straat en een praatje te maken. ‘Vaak gaat het gesprek over hoe het gaat, wat ik ga doen en of er nog activiteiten zijn.’ Graag zou hij zijn buren nog beter leren kennen. ‘We hebben nog niet echt iets gedáán, maar wel veel gekletst.’ Zijn ouders zitten in de appgroep van de wijk, waardoor hij van alles en nog wat langs hoort komen.

Sil zou het heel tof vinden om vaker voor zijn buren (en anderen) te mogen optreden. Zo kan iedereen meegenieten van zijn passie en hem zo beter leren kennen. Het lijkt hem erg leuk om ook een keer mee te doen aan ‘Gluren Bij De Buren’.

In de ideale wereld geeft hij eens in de 2 of 3 maanden een optreden en dan treden er ook andere bands op. Hij zou graag, samen met andere jongeren, bandavonden willen organiseren en bedenken wat goed is voor de wijk en de stad. Buren helpen door bijvoorbeeld een hond uit te laten lijkt hem hartstikke leuk! Hij wil dus graag actief zijn in de wijk en zelf een bijdrage leveren.

Alles dankzij ‘De Nieuwe Jutter’

‘Ik heb een snuffelstage gedaan bij buurthuis ‘De Nieuwe Jutter’. Er was toen een bijeenkomst van allemaal organisaties in Utrecht. Hier ontmoette ik Wilma, die mij meteen uitnodigde om muziek te maken op een buurtfeest.’ Sil en Wilma wisselden telefoonnummers uit en toen trad hij op bij het eerstvolgende buurtfeest. Dat was helemaal geslaagd! 

‘Ik wist eerst niet dat we bij Wittevrouwen ook een buurthuis hadden. Gelukkig ben ik daarachter gekomen via ‘De Nieuwe Jutter’, zegt Sil. Hij vindt het een erg fijn buurthuis en merkt dat de buurt erg verbonden is door de leuke activiteiten.

Zie je dus binnenkort een enthousiaste muzikant met een gitaar op het podium zitten bij een buurtfeest, maak vooral een praatje met Sil!

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: