Bericht

Zonnige Buurtborrel aan de Grift

Geplaatst op 26 mei 2023, 12:38 uur
Illustration

We boften met het weer tijdens Hallo Wittevrouwen op 19 mei. Rein en Annemie hadden het terras ingericht, de stoelen aan het water klaargezet en ze verzorgden een warm welkom met een drankje en wat lekkers. René kwam aanroeien met zijn vlet en toen de eerste mannen in de boot stapten volgden er meer. 

Groene wandeling en een spelletje
Simone nodigde mensen uit voor een groene rondwandeling langs de vlindertuin, de griftkikkers en de tuinen van de Vermeulenstraat. De achterblijvers genoten van de zon, een hapje en drankje en Tia nam het initiatief voor een spelletje Rummikub.

Oude dierbare kledingstukken mooier maken
Bij terugkomst van de wandeling nam Elsa het woord. Ze vertelde haar verhaal over kledingstukken van jezelf of van je dierbaren waar je zo aan gehecht bent dat je ze niet weg wilt doen. Hoe kun je zo’n kledingstuk blijven dragen als de gaten er in zijn gevallen? Hoe kun je een ouwe jas met naald en draad mooier maken, van hand tot hand laten gaan in je familie of onder vriendinnen? Zo wordt zo’n jas steeds mooier en belangrijker. Het werken met naald en draad is zo zen, ontspannend en fijn om met elkaar te doen, vindt Elsa. Gwendoline, Simone en Tia willen dit ook graag ervaren en schrijven zich alvast in voor een naald- en draadsessie met Elsa (datum wordt nog gepland)!

Roeien met René
De roeiers komen terug, ze hebben in het Griftpark nog een paar andere mensen opgepikt. Gezine is uitgestapt om plaats te maken voor iemand anders, om te borrelen en nog een spelletje te kunnen doen. Wil je ook een keer meevaren? Meld je dan aan voor de volgende keer. We roeien weer op vrijdag 23 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september bij voldoende belangstelling. Klik voor meer informatie en aanmelden op Roeien op de Grift.

Albert brengt tenslotte een kersverse buurtbelballade ten gehore. 

Voor Emmy was het de eerste keer dat ze aansloot bij Hallo Wittevrouwen. Bij vertrek roept ze: "dit was de leukste dag van het hele jaar. Je wordt zo weer verliefd op Utrecht". 

De volgende vrijdagmiddagborrels zijn op 23 juni en 21 juli. Dan kun je ook weer roeien over de Grift

Deel dit: