Organisatie

School voor ouders

Onderneming, Bewonersinitiatief

De School voor Ouders helpt je om de ouder te worden die je wilt zijn. Het geeft richting en vorm aan je ouderschap. Je krijgt nieuwe inzichten, overdenkingen en handvatten voor je ouderschap. Je krijgt meer vertrouwen in je eigen ouderlijke intuïtie. En niet te vergeten: het is leuk! 


De School voor Ouders biedt steun, kennis, inspiratie en handvatten. Als ouders, met behulp van de inzichten van de School voor Ouders, elkaar in de wijk kunnen steunen, dilemma's met elkaar kunnen delen, en elkaar kunnen verrijken, is onze missie geslaagd. Nog belangrijk om te onthouden: Ouders hoeven (of mogen) niet perfect zijn, het zijn immers mensen.


Onderwerpen die aan de orde kunnen komen: alles wat met opvoeden te maken heeft. Maar ook andere onderwerpen, want ouderschap is meer dan alleen opvoeden. Je bent niet alleen maar een ouder. Ook het leven naast en los van je kinderen komt aan bod. Denk aan werk, vrije tijd, relaties en de balans tussen dit alles.


Ouderschap is het nieuwe samen. De School voor Ouders verbindt ouders in de wijk met elkaar tot Ouder-Tribes. Voor de toekomstige ouders is er een Stevige Start groep, deze komen drie keer samen met een begeleider Daarnaast zijn er groepen voor jonge kinderen, pubers en er is een groep voor alleenstaande ouders. 


Ouderschap is belangrijk en in deze tijd een uitdagende, complexe en soms verwarrende klus. Eigenlijk raar dat voor zoiets belangrijks nog geen opleiding bestaat, want als ouder kun je soms best wat hulp gebruiken. De School voor Ouders is een school met een knipoog. We geven geen les. Het is een methode gebaseerd op intervisie: samen leren met behulp van een deskundige en 8 ankerpunten. De deskundige is de mentor van de groep. Het idee is dat deelname wordt gefinancierd door de werkgever vanuit bijvoorbeeld je vitaliteitsbudget of duurzame-inzetbaarheidsbudget. 

Deel dit: