Bericht

Wijkcoöperatie Griftstroom: het begin is er!

Geplaatst op 9 augustus 2023, 14:49 uur
Illustration

Op 20 juni presenteerde de wijkcoöperatie Griftstroom zich voor het eerst voor een selecte groep van initiatieven in de wijk Noordoost. De initiatiefnemers maakten duidelijk dat ze, als betrokken bewoners, bij willen dragen aan de sociale cohesie en een mooiere, gezondere en duurzame wijk voor iedereen.

Initiatiefnemers stellen zich voor

Alle initiatiefnemers stellen zich voor met hun betrokkenheid en ambities. Joop oude Lohuis bij de opening: "Er is nog veel meer te bereiken in onze wijk als het ons lukt om de geweldige hoeveelheid kennis en kunde in te schakelen voor en door bewoners". Wilma de Buck: "Er gebeurt al heel veel in de wijk, denk aan de Buurtbel en de Wijkwijzer, en als we dit samen doen dan kunnen we veel meer bereiken." Piet-Hein Speel gelooft dat de impact en continuïteit van een buurtinitiatief als Veemarkt Samen kan groeien door samenwerking: "Samen werken aan een energievisie voor Noordoost, die bijdraagt aan een klimaatneutraal Utrecht in 2050 zou fantatstisch zijn."

Toegevoegde waarde op meer terreinen

Joop Oude Lohuis (zie bijlage) licht de toegevoegde waarde van een wijkcoöperatie en de intentie van het initiatief toe. Vervolgens gaan initiatiefnemers en deelnemers van initiatieven in gesprek over de betekenis, meerwaarde van een wijkcoöperatie voor alle betrokkenen. Rond de thema’s duurzaamheid & groen, de energie/warmtetransitie, sociale cohesie en burenhulp. Het delen van de opbrengsten maakt duidelijk dat juist de combinatie, stapeling van meerwaarde op verschillende terreinen de wijk veel op gaat leveren. 

Een goede basis en eerste afspraken

Hans van Dijk: "Het was een constructieve avond die een goede basis legt voor het uitwerken van het lidmaatschap en het met elkaar vormgeven van de dienstverlening van de coöperatie. Dit geeft ons als initiatiefnemers het gevoel dat we op de goede weg zitten en door kunnen." Onder het genot van live jazzmuziek uit de wijk is er nog lang nagepraat, zijn nieuwe contacten gelegd en eerste afspraken gemaakt om nieuwe initiatieven te verkennen. 

Meer weten? Lid worden?

Na de zomer wordt de Wijkcooperatie Grifststroom opgericht en opengesteld voor leden. Wil je meer weten? Lid worden? Mail wijkcooperatiegriftstoom@gmail.com.

Documenten
Deel dit: