Activiteit

Mantelzorg dichtbij en op afstand

vrijdag 5 juni 2020 , 10:00 - 12:00 uur

Op 5 juni gaan we online in gesprek over mantelzorg dichtbij en op afstand in Coronatijd. Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom. In het bijzonder mensen die mantelzorg geven en/of ontvangen. 

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!


Mantelzorg dichtbij en op afstand
Hoe ga je om met mantelzorg in Coronatijd en hoe doen anderen dat? Wat betekent dit voor je leven? Wat is er anders geworden in de zorg van of voor naasten, dichtbij en verder weg, waar maak je je zorgen om en waar geniet je van? Zorg je meer, minder of anders voor je naasten? Zorgen naasten nu meer, minder of anders voor jou? Hoe bewaak je grenzen, zorg je goed voor jezelf, voor anderen en kun je doorgaan met je leven? Heb je maatjes, hulp van buren of een team om je heen? Wat helpt jou, waar verlang je naar, wat kun je doen om te helpen en wat vraagt dit?

Programma
9:30 Hulp bij inloggen en Zoomgebruik op aanvraag (graag aangeven op het registratieformulier)
10:00 Welkom en inspiratie op het thema 
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

Veilig in gesprek in Coronatijd
In deze serie online gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die graag veilig in gesprek gaat met buurt-, wijk- en stadgenoten. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. De gesprekken worden voorbereid met Lunetten Wil Wel, Oost voor Elkaar, Wijkwijzer NoordOost, DOCK en Bibliotheek Utrecht.

We bespreken iedere week een ander thema. In mei spreken we over liefdevol op afstand, vrijheid vieren in coronatijd, creatief thuisleven, gezond blijven en de kracht van de buurt. In juni over mantelzorg, ruimte voor elkaar en erbij horen als je ouder wordt.

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je misschien zelf een thema voorbereiden of inleiden met een liedje, column of gedicht? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

 

Meer info en aanmelden

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Illustration
 
Deel dit: