Vacature/hulpvraag

SamenSpelen-onderzoek

Geplaatst op 11 mei 2021, 09:43 uur

Het Radboudumc wil graag te weten komen of gezellig contact via een app in combinatie met leuke tekstspelletjes het sociale netwerk van mensen die 65 jaar of ouder zijn kunnen versterken. Hiervoor is een grootschalig wetenschappelijk onderzoek opgezet.

Hoe werkt het onderzoek?
Het onderzoek duurt een jaar. Als je je aanmeld (via https://samenspelen.online) ontvang je instructies om een app te downloaden. Na aanmelding word je automatisch ingedeeld in één van drie groepen. Twee van de drie zijn chat-apps waarin je ook leuke spelletjes kunt spelen. Daarnaast wordt gevraagd of je zo nu en dan vragenlijsten wilt invullen voor het onderzoek. De laatste groep is de controlegroep: in deze app worden alleen vragenlijsten afgenomen. Enkele zijn lang, maar de meesten zijn kort. Zo'n vragenlijst vul je ongeveer eens per maand in.

Als je in één van de twee 'speelgroepen' zit, kun je chatten en spelen met andere deelnemers aan het onderzoek, of familie en bekenden uitnodigen om samen met jou te spelen. Je kunt dan zo vaak spelen als je wilt en met wie je wilt.

Kan ik meedoen aan het onderzoek?
Ben je 18 jaar of ouder en heb je een smartphone? Dan kun je meedoen! Kijk op https://samenspelen.online/over-het-onderzoek/ voor meer informatie over het onderzoek of om je aan te melden. Hoewel het onderzoek zich met name richt op mensen van 65 jaar of ouder, zijn mensen die jonger zijn ook zeker welkom om zich aan te melden.

Liever niet deelnemen, maar toch meehelpen?
Wil je niet zelf deelnemen aan het onderzoek, maar toch meehelpen? Dat kan! We zoeken namelijk ook vrijwilligers, die bijvoorbeeld anderen helpen bij het gebruiken van de app of gewoon regelmatig een potje met een deelnemer willen spelen. We geven regelmatig workshops om jou als vrijwilliger alle informatie te geven. Kijk op https://samenspelen.online/word-vrijwilliger/ voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger.

(NB: Dit is een landelijk onderzoek, je hoeft niet in een bepaalde wijk te wonen om mee te doen!)

Organisatie
Radboudumc
contactpersoon
Valerie van der Looij
Deel dit: