Update

Update bij Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

Geplaatst op 22 mei 2020, 12:16 uur
Project achter op planning

Wat is er de afgelopen maanden allemaal gedaan. De geschiedenis van het pand is helemaal uitgeplozen. Van 1992 tot 2006 is het pand met vele wisselingen cafe (voorkant) en cafetarie (achterkant) geweest. In 2011 is het door de gemeente gesloten vanwege overlast en vermeend wapenbezit. Daarvoor werd het cafe regelmatig bezocht door de motorbendes 'Confederates' en 'Hell's Angels'. Vervolgens is het van 2011 tot 2012 een bistro-cafe geweest en in oktober van dat jaar gesloten. Het pand staat nu al 8 jaar leeg
Daarna is er een enquête gehouden in 2015 waar bijna 600 mensen op hebben gereageerd. Met de enquête lijkt weinig gedaan te zijn.
Wij, de initiatiefgroep, hebben de enquête gebruikt in de gesprekken die we vervolgens met de gemeente gevoerd hebben. Via het kadaster hebben we ook de eigenaars opgespoord.
In december 2019 hebben we een gesprek gevoerd met de wethouder Linda Voortman en Jose Boon, wijkadviseur. Zowel de wethouder als de ambtenaar waren nauwelijks op de hoogte van de toestand en voorgeschiedenis van het pand. Tegelijkertijd begrepen ze heel goed dat er in Voordorp behoefte was aan een 'ontmoetingsruimte'. Zij deden de toezegging om uit te zoeken wat er met het pand aan de hand is. Begin januari kregen we de naam van iemand die namens de eigenaars met de gemeente in onderhandeling was over de bestemming van het pand. Van het contact met die woordvoerder werden we niet veel wijzer. Hij wilde niets zeggen.
In een tweede gesprek eind januari werd duidelijk dat de gemeente niet veel kon/wilde doen. Ook konden ze ons niets vertellen over de onderhandelingen. Daardoor zaten we als initiatiefgroep in een impasse. We achten de kansen dat wij iets voor elkaar zouden krijgen met de Romerostraat 332-338 steeds kleiner worden. Dus besloten we onze blik te verruimen en na te denken over andere locaties om een ontmoetingsruimte te realiseren.
En toen kwam de coronacrises en lag alles ineens stil....

Illustration
 
Deel dit: