Project

Audio-project "Sprekend de Buurt" zoekt verteller in de wijk Voordorp!

Geplaatst op 1 november 2020, 21:37 uur

Sprekend de Buurt is op zoek naar vertellers in de wijk Voordorp! 

Hallo! Wij zijn Frank en Alène, twee kunstenaars in Utrecht, en samen ontwikkelen we een project in de wijk Voordorp, genaamd Sprekend de Buurt. Het project is een audio-ervaring waarin er dwars door de wijk verhalen te beluisteren zijn van buurtgenoten. Via de Sprekend de Buurt app kunnen wijkbewoners zelf fragmenten inspreken die aan de directe locatie worden verbonden. 

Het project heeft als doel om op creatieve manieren wijkbewoners met elkaar in verbinding te brengen in tijden waarin fysieke afstand juist belangrijk is. 

 

Zou jij wat willen inspreken? 

Voor de start van het project zijn we op zoek naar wijkbewoners of lokale betrokkenen die het leuk vinden om een kort audio-fragment in te spreken over zichzelf of over over de wijk. Zo ontstaat er een interessante basisvulling in de app al voor de start van het project! 

Iedereen is welkom! Heb jij een mooie ervaring in de wijk? Spreek een bericht in voor Sprekend de Buurt. We bespreken graag persoonlijk welke vragen en thema’s voor jou interessant kunnen zijn om iets over in te spreken. Inspreken kan (gewoon thuis) via je telefoon.

 

Geinteresseerd? 

Neem vrijblijvend contact op door een mailtje te sturen naar info@sprekenddebuurt.nl 

 

Toelichting

 

Sprekend de Buurt is op zoek naar vertellers in de wijk Voordorp! 

Via de app worden buurtbewoners uitgenodigd te reageren op verschillende thema’s die variëren van 'verhalen/anekdotes uit de wijk' tot 'wat je weet over de flora en fauna in de wijk', van meer persoonlijke verhalen over bijvoorbeeld ‘cultuur in de wijk’ tot een 'open podium' (muziek maken, gedicht voorlezen etc)'. Zo ontstaat er een bijzondere vertelling waarin buurtbewoners zelf kleur geven aan de omgeving met leuke weetjes en persoonlijke ervaringen. 

Het bijzondere aan de app is dat iedereen in de wijk een fragment kan inspreken en dat wijkbewoners zo kennis maken met elkaar, ook in tijden waar fysiek afstand gehouden moet worden. 


We hopen van je te horen!


Hartelijke groeten, 

Frank Goethals, Alène Moor

Doelgroep
Volwassenen
Idee
Deel dit:
1 reactie

Peter Straatman

di 10 november 2020 15:01
Ik doe mee!