Activiteit

Natuurcollege bloemen & bijen

woensdag 22 mei 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Bioloog, bijenexpert en KNNV-lid Luc de Bruijn komt op woensdag 22 mei een lezing geven over de relatie tussen bijen en bloemen.

Wanneer
In het kader van Wereld Bijendag twee dagen eerder, geeft Luc op woensdag 22 mei een lezing over de bloem-bij relatie, op Stadsboerderij Griftsteede. Meedoen is gratis, inschrijven van tevoren is wel benodigd en kan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Wat
Bloemen en bijen: de twee kunnen niet zonder elkaar. In de loop van miljoenen jaren evolutie hebben beide groepen zich naast elkaar, met elkaar en door elkaar ontwikkeld. Het is één van de meest in het oog lopende voorbeelden van co-evolutie die we kennen. Luc de Bruijn neemt u in een lezing mee langs deze evolutie. Zonder deze ontwikkeling had de wereld er nu heel anders uitgezien.

Door wie
Deze lezing is opgezet in samenwerking met KNNV afdeling Utrecht. Lid zijn van KNNV is geen vereiste voor deze lezing, maar heeft wel hele leuke andere voordelen, zoals het mee kunnen doen aan allerlei activiteiten en cursussen! De lezing wordt gegeven door Luc de Bruijn; bioloog, gedragsonderzoeker angelloze bijen, docent en KNNV lid. Mochten er nog thema’s zijn die u besproken wilt hebben, schroom dan niet Luc dat te laten weten. Het makkelijkst gaat dat via de website: www.lucnatuurlijk.nl.

Locatie
Griftsteede
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: