Activiteit

Natuurcollege Kids met WWF - Insecten

zondag 21 april 2024 , 13:30 - 15:00 uur
Illustration

Wil jij meer leren over de natuur en het klimaat, en daarna ook nog een leuke activiteit doen? Kom dan naar een Natuurcollege Kids!
 

Natuurcollege Kids met WWF
Tijdens de lente zijn er vier leerzame middagen op Griftsteede en Eilandsteede over verschillende natuurlijke thema’s. Het programma bestaat uit een natuurles van ongeveer 45 minuten, gegeven door het Wereld Natuurfonds (WWF). Daarna doen we een bijpassende activiteit van 45 minuten, gegeven door Utrecht Natuurlijk!

 

Doelgroep
Natuurcollege Kids sluit het best aan bij kinderen van de leeftijd 7 tot 11 jaar oud, oftewel de WWF-Rangers!

Omdat plekken beperkt zijn wordt de ouders verzocht om tijdens de natuurles een kopje koffie te drinken in het boerderijcafé of de rest van de stadsboerderij te verkennen. Tijdens de activiteit is het vaak wel mogelijk om mee te kijken of mee te doen.

Je hoeft (nog) geen lid te zijn van de WWF-Rangers om mee te doen aan deze activiteit, opgeven kan via het formulier onderaan de pagina.

 

Data, tijd en locatie
Natuurcollege Kids met WWF – Insecten
Zondag 21 april van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Griftsteede
Tijdens de week van de Nationale Bijentelling staat Natuurcollege Kids in het thema van insecten! Leer over insecten tijdens de natuurles en maak een zaadbom met bloemen speciaal voor de bestuivende bijtjes en vlinders.

Natuurcollege Kids met WWF – Plastic Soep
Woensdag 29 mei van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week Zonder Afval gaat het Natuurcollege Kids over de plastic soep! Leer over de vervuiling in de oceanen, en wat we hier met z’n allen aan kunnen doen. Tijdens de activiteit Ezeltje Prik gaan we samen met een ezel Park Transwijk in om afval te prikken!

Natuurcollege Kids met WWF – Klimaat
Woensdag 5 juni van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Griftsteede
Op Wereld Milieudag is het Natuurcollege Kids gericht op het klimaat. Wat betekent dat eigenlijk, klimaat, en wat is daarmee aan de hand? De natuurles wordt gevolgd door een speurtocht waarin je bewust gaat stilstaan bij natuur en klimaat om jou heen.

Natuurcollege Kids met WWF – Nederlandse natuur
Zaterdag 15 juni van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week van de Natuur gaat het Natuurcollege Kids natuurlijk over de Nederlandse natuur. En omdat het ook Slootjesdagen zijn gaan we water uit de sloot onderzoeken, wat leeft daar allemaal?

 

Kosten
Meedoen is geheel gratis. Opgeven is wel vereist en kan via de website van Utrecht Natuurlijk! Is opgeven via het formulier niet meer mogelijk? Dan zitten we helaas vol!

Locatie
Griftsteede
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 7 t/m 11 jaar
Omschrijving doelgroep 
Meest geschikt voor kinderen van basisschoolleeftijd
Deel dit: