Activiteit

Neem actief deel aan de energievisie voor de wijk Noordoost

donderdag 14 maart 2024 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

Wijkcoöperatie Griftstroom wil samen met bewoners van de wijk een energievisie voor de wijk Noordoost maken. Hiervoor zijn drie bijeenkomsten gepland op 14 maart, 16 mei en 26 juni. 

Programma 14 maart:

Om 19.30 uur zijn er een aantal korte presentaties waarin jullie worden geïnformeerd over de plannen van de gemeente over de energietransitie en welke buurten wanneer van het gas af gaan.

In de presentaties worden kort de thema’s geïntroduceerd waarover jullie de rest van de avond in kleinere groepjes aan thema tafels verder in gesprek gaan.

De thema’s zijn:

  1. Wat zijn de warmte en elektriciteit oplossingen voor wijk Noordoost? Kunnen wij via een longlist van mogelijkheden, middels gezamenlijke schifting komen tot een shortlist en uiteindelijk tot een paar concrete scenario’s/oplossingen voor de wijk?
  2. Welke informatie en data heeft de gemeente over de energietransitie? Mogen wij die als bewoners inzien? Zo ja, missen we dan nog informatie die we graag zouden willen weten en zien? Welke data hebben we nodig om verschillende oplossingen goed met elkaar te kunnen vergelijken?
  3. Wat vinden wij belangrijk bij de energietransitie? Welke waarden en criteria willen wij hierin hanteren? Kunnen we komen tot een manifest van de wijk? En hoe willen we zelf in de energietransitie staan en ermee omgaan met betrekking tot zeggenschap, eigenaarschap, regie, participatie en eigendom: bijvoorbeeld 50% eigenaar worden als wijk van de energie oplossing?

Het zal jullie duidelijk zijn dat we over deze thema’s niet in één avond uitgepraat zijn. Daarom nodigen wij jullie graag uit om tijdens de avond je aan te melden bij een van de thema’s die je het meest aanspreekt en deel te nemen aan de werkgroep. De werkgroep zal de volgende energie visie bijeenkomst mede inhoudelijk vormgeven en daarvoor tussen de bijeenkomsten in het thema verder uitzoeken, uitwerken, verdiepen en voorbereiden.

We hopen je graag te zien op donderdag 14 maart!

Je bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd om iets eerder dan de energievisie bijeenkomst te komen en om 18.00 uur soep en een broodje met ons te komen eten. Dan kun je kennismaken met wat Griftstroom doet, wie we zijn en wat lid worden van Griftstroom voor je kan betekenen. Je kunt je daarvoor hier aanmelden.

Locatie
Theaterhuis De Berenkuil
Omschrijving doelgroep 
Bewoners van Lauwerecht, Staatslieden, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Tuindorp, Huizingabuurt, Zeehelden, Wittevrouwen, Tuindorp-Oost, Voordorp en Veemarkt.

Aantal aangemelde deelnemers: 54

Deze mensen komen:
- Sander van Arum
- Geert van Schoot
- Saskia Ebeling
- Irene Bronsvoort
- Toine Goossens
- andre vos
- Kaspar Hanenbergh
- Joop de Smet
- Frans Jacobs
- Frank Witte
- Albert Spruijt
- Petra Hamers
- Emil ter Horst
- Tia van der Let
- Joop oude Lohuis
- Luc Schoemaker
- Ad Kwak
- Berry Danser
- Harald Karsen
- Jolien Kamermans
- Erwin Luijendijk
- Sandor Penninga
- Trudy van Dulmen
- Ries Korver
- Mischa Smit
- Pavel Epifanov
- Yvonne Hofman
- Anneriet van Duin
- Jc De moree
- Henry Nijhof
- Willie de Groot
- Hans Erik Hazelhorst
- Wo van Reemst
- Nichol Brummer
- Hans Hoefnagels
- Paulette Jansen
- Peter Luijkx
- Moniek van Slagmaat
- Peter Straatman
- Fred Simon Thomas
- Max van der Mark
- Kees Stap
- Mark Eligh
- Bertrand Kleizen
- Arjan van der Knaap
- Vera Haaksma
- Hans de Wind
- Rachel Heijne

Meld je aan
Deel dit: