Activiteit

Lezing homo-activisten 1900 WACHTLIJST

woensdag 24 januari 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Lezing door Maurice van Lieshout over zijn onderzoek naar de eerste generatie homo-activisten in ons land. Maurice houdt zich al jaren bezig met de geschiedenis van homo- of lhbti+ emancipatie en het denken over homoseksualiteit. Hij is een actief lid van Queer U Stories, een groep die op verschillende manieren de kennis over de Utrechtse lhbti+ geschiedenis verspreidt (zie www.queerustories.nl). Sinds enkele jaren werkt hij aan een boek over de geschiedenis van de Nederlandse homo-emancipatie in de jaren 1890-1920. Ruim honderd jaar geleden was het bijzonder riskant om openlijk te pleiten voor gelijkwaardige relaties tussen seksegenoten. Dit boek gaat over zes mannen die de moed hadden daar voor te strijden. Eén van hen staat in deze lezing centraal: Lucien von Römer (1873-1965) een uitermate boeiende en veelzijdige persoonlijkheid die weliswaar enkele successen boekte, maar ook, deels persoonlijke tegenslagen moest incasseren.

De lezing wordt gehouden op woensdag 24 januari in het paviljoen van Tuinenpark Ons Buiten.

Aanvang 20 uur, inloop (met koffie en thee) vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om nog wat te drinken en na te praten. Kosten deelname bedragen 5 euro p.p. (graag ter plekke cash betalen).

Het maximaal aantal aanmeldingen is inmiddels bereikt. Desgewenst kunt u op een wachtlijst geplaatst worden voor plaatsen die vrijkomen door afmeldimgen. Dat kan via een bericht aan acveedorp@gmail.com Vermeld ook met hoeveel personen u wilt komen.

foto: Lucien von Römer, Amsterdam 1905

Locatie
Paviljoen Tuinenpark Ons Buiten
Kosten toelichting
Incl. koffie/thee en drankje na
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: