Activiteit

Bewegen bij rouw

Op woensdag , 20:00 - 21:00 uur
Illustration

Rouw heeft een groot effect op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Als je rouwt ben je niet ziek, het is een normaal gevolg van een verlieservaring. Echter kunnen de gevolgen op je lichaam vergelijkbaar zijn met die van langdurige stress en/of een depressie. Denk hierbij aan vermoeidheid, vergeetachtigheid, slaapproblemen, verhoogde hartslag, en lichamelijke pijnen.

Door het bewegen op een lage hartslag dalen de stresshormomen en nemen juist de hormonen om goed te kunnen slapen weer toe. De trainingssessies in de buitenlucht hebben een bewezen positief effect op de psychische klachten van de deelnemers en verbeteren daarnaast de conditie en het zelfvertrouwen.

Praten is ondergeschikt aan het bewegen, echter juist vanwege de specifieke doelgroep is er ook ruimte om te praten over jouw verlies indien jij dat wil. Het is fijn als je al een paar keer 3-5 minuten achter elkaar rustig kunt hardlopen. Ook zeer getrainde hardlopers zijn wellkom. 

Ik werk met blokken van 10 weken, maar je kunt instromen zolang er plek in de groep is.  Elk blok sluiten we gezamelijk af met een drankje bij hotel Mitland. Het huidige blok loopt tot 22 november 2023. (1 november geen les)
Het nieuwe blok zal starten op 6 december 2023. 

Startlocatie: hotel mitland, woensdagsdagavond 20.00

Graag aanmelden via de email / telefoon zodat we contact kunnen hebben vooraf. 

Blok van 10 weken kost 150 euro, een losse les 17,50. Proefles is gratis. 

Locatie
Bij de fietsenstalling van hotel mitland in de voorveldsepolder.
Kosten toelichting
150 voor een blok van 10 lessen, 17,50 per losse les. Proefles gratis.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 17 jaar
Omschrijving doelgroep 
De lessen zijn voor iedereen die een steuntje in de rug zoekt tijdens het rouwproces. Jouw verlies kan kort geleden zijn, maar misschien is het al jaren terug. Ook dan ben je welkom. Het is prettig als je een paar minuten achter elkaar rustig kunt joggen. Maar ook als fanatieke hardloper ben je welkom. De les draait juist om het bewegen op een lage hartslag en het zijn in de buitenlucht. Veel voorkomende klachten bij rouw zijn vermoeidheid, mist in het hoofd, gevoel van continue aan of juist tot niks in staat zijn, slaapproblemen, lichamelijke pijnen. Herken jij je in een van deze signalen van je lichaam? Dat is heel normaal wanneer jij rouwt. Het programma bewegend rouwen sluit hier op aan.
start / einde
Gestart op wo 8 november 2023. Beëindigd wo 22 november 2023
Deel dit: