Beweegvriendelijke wijk
Activiteit

Aftrap Sprekend de Buurt: ‘gesproken verhalen door en voor de wijk’

zondag 29 november 2020 , 10:00 - 13:00 uur

Sprekend de Buurt is een bijzondere audiotour door de wijk, dóór en vóór buurtbewoners. Via de Sprekend de Buurt app kunnen wijkbewoners zelf verhalen inspreken en op een locatie achterlaten. Hiermee wordt de omgeving van de wijk ingekleurd met interessante weetjes, persoonlijke verhalen en ervaringen van wijkbewoners. Deze zijn te beluisteren tijdens een wandeling langs de fragmenten. Zo vertelt een brandweervrouw over haar vak en het leven in de kazerne. Een wijkbewoner over zijn favoriete plekje in de wijk. Een ander over wat er vroeger stond op de plaats van de basisschool.

Vanaf zondag 29 november staat de Sprekend de Buurt Caravan elke twee weken in de wijk Voordorp. Bij de buurtcaravan kan men elkaar ontmoeten, fragmenten beluisteren of uitleg krijgen over het project en de app. Ook starten we hier kleine groepen die samen een wandelroute kunnen lopen langs fragmenten in de wijk.

Gedurende de hele periode kan door iedereen in de wijk worden ingesproken. Hierdoor wordt het verhaal van de wijk door de tijd heen rijker en veelzijdiger.

Meedoen?

Ben je benieuwd naar de verhalen in je wijk? Of heb jij een eigen verhaal wat je wilt delen met je buurtgenoten? Vanaf 23 november is de Sprekend de Buurt app te downloaden voor bewoners en bezoekers van Voordorp. Ga naar de play/app-store en zoek hier naar “Sprekend de Buurt”. Of kijk voor meer informatie op de website www.sprekenddebuurt.nl.

De caravan staat tweewekelijks in de wijk, met de aftrap op zondagochtend 29 nov van 10:00-13:00 op het terrein van sportclub Hercules. Kom een keer langs! Kijk voor alle data op www.sprekenddebuurt.nl

Sprekend de Buurt is een initiatief van kunstenaars Frank Goethals, Alène Moor en app-ontwikkelaar Maurits van de Lagemaat.Het project wordt ondersteund door Beter Thuis, Uzelf en U CREATE. 

Locatie
USV Hercules
Kosten
Gratis
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Deel dit: