Activiteit

Groene Maandag over snuffelfiets

maandag 30 maart 2020 , 18:30 - 20:30 uur

Wil jij weten hoe schoon jouw fietsroute is? Kom, bemachtig één van de 5 meetkastjes en onderzoek zelf jouw schoonste fietsroute!
Komende Groene maandag vertellen we je meer over de het project de snuffelfiets. We hebben 5 snuffelfietskastjes te verdelen op de avond. Heb je altijd al willen weten of dat klein stukje om nou echt schoner is? Meld je aan, haal een kastje en onderzoek het zelf!

Snuffelfietsers verzamelen allerlei data over luchtkwaliteit in de stad door een sensor op de fiets. Dit zijn onder andere fijnstof, tempratuur, luchtvochtigheid en organische gassen. Door deze data van alle snuffelfietsers te verzamelen krijgen we een inzicht onder welke omstandig heden we fietsen. Het doel is om je te helpen meer inzicht te krijgen in je schoonste fietsroute. Op de avond vertelt Claar Schouwenaar van de Provincie Utrecht meer over het project en waarom de provincie het project heeft opgezet. Ook is Erik Boons van de gemeente aanwezig.

Meer informatie over de snuffelfiets lees je op: https://snuffelfiets.nl/

Groene maandag is een inloopavond voor bewoners die graag meedenken en meewerken aan het verduurzamen van Utrecht. De terugkerende avonden hebben een informatief deel en een interactief deel waarbij we graag samen in gesprek gaan over groene ideeën voor Utrecht. Deze editie gaat het informatieve deel over de snuffelfiets, daarnaast is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over een duurzamer Utrecht.

De inloop is vanaf 18.30, dan staan er soep en broodjes klaar. Om 19.00 zullen we van start gaan met het informatieve gedeelte. Meld je aan via projecten@mcu.nl. Aanmelden kan tot 29 maart.

Locatie
Milieucentrum, Oudegracht 60
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
aanmelden in verband met catering
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: