Activiteit

Lezing over luchtkwaliteit

donderdag 19 september 2019 , 19:30 - 21:30 uur

Op donderdag 19 september organiseert de Activiteitencommissie Veemarkt Voordorp een lezing over luchtkwaliteit in onze woonomgeving met Addo van Pul, luchtkwaliteit-deskundige bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en inwoner van Voordorp. Addo is actief betrokken bij de actuele discussie over luchtkwaliteit.

Veel burgers maken zich, zeker als ze in de buurt wonen van een snelweg of andere luchtvervuilende activiteiten, zorgen over hun gezondheid en die van hun kinderen. De kwaliteit van de lucht beïnvloedt immers onze gezondheid. Door te veel fijnstof in de lucht leven we naar schatting negen maanden korter. Maar naast fijnstof is er ook een probleem met stikstof. De Raad van State heeft eind mei bepaald dat de overheid geen toestemming vooraf mag geven aan activiteiten die leiden tot uitstoot van meer stikstof. Een voorbeeld, van direct belang voor bewoners van Voordorp en Veemarkt, is de verbreding van de A27.

Addo van Pul gaat in op vragen als: waar komt de luchtverontreiniging vandaan, hoe bepaal je de luchtkwaliteit, wat zijn de effecten van onvoldoende luchtkwaliteit en wat kunnen we er aan doen? Kun je zelf de luchtkwaliteit meten en welke bijdrage kun je zelf leveren aan een betere lucht?.

De avond vindt plaats in het clubgebouw van Tuinenpark Ons Buiten, Pal Maleterstraat 64. Het programma begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 5,- (inclusief koffie, thee en een drankje na afloop). In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden vóór 18 september noodzakelijk.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via acveedorp@gmail.com.

Locatie
Tuinenpark Ons Buiten
Kosten toelichting
€5,-, aanmelden acveedorp@gmail.com
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: