Bericht

Hoogte nieuwbouw Christiaan Krammlaan niet aangepast

Geplaatst op 22 april 2024, 17:29 uur
Illustration

Bewoners hebben hun zorgen geuit over de hoogte van de nieuwbouwplannen aan de Christiaan Krammlaan, maar uit onderzoek blijkt dat het verwijderen van één laag leidt tot een ‘negatieve businesscase’. Er wordt nog gekeken of het deel van tien verdiepingen op een andere plek kan komen, om op die manier de zorgen van een deel van de omwonenden weg te nemen. 

Waar nu nog een kantorenpand staat aan de Christiaan Krammlaan 2-10, moet een nieuw gebouw komen. Dit pand bestaat straks voor 47 procent uit sociale huurwoningen, 30 procent middenhuur, 23 procent vrije sector huur en ongeveer 1.500 vierkante meter aan kantoorruimte. Ook wordt de ruimte rondom het gebouw opgeknapt.

Op basis van input van omwonenden is het plan op verschillende punten al aangepast: het parkeerdek kleiner, waardoor de inkijk op de naastgelegen tuinen en huizen minder is en de appartementen krijgen balkons die zó worden ontworpen dat ook vanaf hier de inkijk wordt beperkt. Ook wordt het groen rond het gebouw aangepast, en wordt een deel van de kantoorruimte en appartementen vervangen door eengezinswoningen.

De gemeente verwacht dat het college van burgemeester en wethouders de programmatische uitgangspunten in het eerste kwartaal van 2024 vaststelt. Daarna kunnen ze verder met het maken van de bouwenvelop. In de bouwenvelop worden de programmatische uitgangspunten uitgewerkt. Bij de bouwenvelop horen onderzoeken naar bijvoorbeeld flora en fauna of geluid. De bouwenvelop is ook de basis voor het nieuwe omgevingsplan. In het omgevingsplan komen de eisen die de gemeente stelt aan het bouwplan en het inrichten van de openbare ruimte. Bijvoorbeeld over hoeveel Stimer B.V. mag bouwen en hoe hoog. Lees hier over de voortgang van het project op de website van de gemeente.

Deel dit: