Bericht

Help Rechtstreex afhaallocatie te open in de Nieuwe Kerk in Wittevrouwen

Geplaatst op 20 maart 2024, 15:29 uur
Illustration
profile picture
Emina Zorlak

Er is een kans dat je voortaan je lokale, duurzame boodschappen kunt afhalen bij jou om de hoek, namelijk in de Nieuwe Kerk in Wittevrouwen! 
Rechtstreex mag daar namelijk binnenkort een afhaallocatie starten, maar daarvoor hebben we wel twee dingen nodig:
1. Een wijkchef die de boodschappen wil overhandigen aan de wijkgenoten die duurzaam willen eten
2. Minstens 100 nieuwsbriefinschrijvingen! Hier kun je je aanmelden: www.rechtstreex.nl/wittevrouwen

Rechtstreex maakt het mogelijk om met een paar klikken boodschappen te doen bij lokale boeren en makers. Verse, duurzaam geteelde producten uit de regio. Dat betekent dat je boodschappeneuro's zonder onnodige tussenschakels naar de boer gaan, zodat die kan werken met oog voor bodemgezondheid, biodiversiteit, dier, mens en op deze manier ook de kwaliteit van het product.

Hoe werkt het bestellen?
Je bestelt online en je kunt per keer losse boodschappen bestellen of kiezen voor een abonnement! Er is heel veel keus; van peulvruchten, groente en fruit uit het seizoen, tot brood, zuivel en vlees, maar ook lekkernijen van kleine producenten en brouwerijen. Al het logistieke werk wordt voor je gedaan en zelfs je boodschappen worden voor je klaargezet. Het enige wat jij hoeft te doen is je boodschappen op te halen bij een afhaalpunt van Rechtstreex. 

Wat doet een wijkchef?
Als wijkchef verwelkom je wekelijks klanten en zorg je dat ze met de juiste boodschappen naar huis gaan. Zo ben jij ambassadeur van de lokale voedselketen in Utrecht. Je bent het gezicht van de wijk, hebt contact met buurtgenoten en maakt het voor buurtgenoten makkelijker om eerlijk te eten.

Waarom Rechtstreex?
Ons huidige voedselsysteem loopt vast met crises in stikstof, waterkwaliteit, klimaatadaptatie, biodiversiteit, dierenwelzijn, gezondheid en betaalbaarheid. Het is de hoogste tijd voor verandering. Met meer transparantie wordt er meer duidelijk over wat de consequenties zijn van keuzes die we in de voedselketen maken en kun jij echt een eerlijke keus maken, die niet gebaseerd is op marketing. Onderdeel van een duurzame voedselketen is ook onze eigen gezondheid. Dat betekent anders omgaan met gemak en meer gebruik van onbewerkt echt eten. Dat vraagt van ons meer vaardigheid en kennis van eten, maar levert ook smaak, plezier, voldoening en vooral een gezonder lichaam en minder druk op onze gezondheidszorg op. 

Rechtstreex is niet alleen een distributieketen, maar ook een sociale keten waarin iedereen een gezicht heeft. Met jouw boodschappen ben je onderdeel van de oplossing en de transitie naar een duurzame, lekkere toekomst met menselijke maat. Lokaal, transparant en sociaal. www.rechtstreex.nl 

Deel dit: