Bericht

Soep eten, ontmoeten en bijpraten

Geplaatst op 5 maart 2024, 00:00 uur
Illustration

Elke vierde donderdag van de maand wordt er samen soep gemaakt en gegeten in de Tuinzaal van  de Nieuwe Kerk aan de Bollenhofsestraat in Wittevrouwen. De maaltijd wordt verzorgd  door burennetwerk ‘Buurtbel Wittevrouwen’.Het is een leuk gemeleerd gezelschap: zowel studenten als iets oudere buurtbewoners schuiven aan. De pompoensoep wordt deze keer gemaakt door Anna en Souad. “We hebben samen boodschappen gedaan” vertelt Souad. “En het samen koken gaat ook heel goed. Ik ben meer een druk type en Anna is heel relaxed, dus dat vult elkaar mooi aan.” In de keuken is het gezellig druk met de voorbereiding. Isa en Gezine dekken de tafels met glazen, brood en water. Evan en Anna bereiden een spel voor dat bij het eten gespeeld kan worden.  Evan is gastmens, zorgt voor een warm welkom, een gastvrije ontvangst van vooral de nieuwkomers.

Leuk om in je eigen wijik actief te zijn
Souad kwam via-via bij de Buurtbel: “Toen ik hier kwam kon ik gelijk meedenken, mijn ideeën laten horen en meedoen. Ik voel me hier thuis, vind het leuk om samen te koken, en filmpjes te maken om mensen te enthousiasmeren .” Anna doet vanuit haar studie onderzoek naar community development en kwam zo bij de Buurtbel terecht. “Het is heel leuk om in je eigen wijk actief te zijn, deel te zijn van dit burennetwerk, en dit zo te versterken” Isa heeft haar studie afgerond en is net een half jaar aan het werk. “Er kon wel wat bij, dus ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik haal meestal een buurtbewoonster op van huis en breng die na de soep weer thuis. Heel leuk: ze heeft me ook haar konijnen laten zien. Dit zijn voor mij waardevolle ontmoetingen buiten mijn eigen bubbel; je kijkt eens verder dan je eigen neus lang is.”.

Napraten met spelletjes
Na het eten blijven wat mensen hangen, napraten en komen anderen binnen. Want 's avonds worden er ook spelletjes gespeeld!De inkoopploeg is trots dat alle soep op is gegaan. “Super goed gepland”.  Bewoners van de Jan van Galenstraat komen binnen  om bij te praten over verbouwplannen. Jongeren sluiten aan bij de spelletjes en brengen een nieuw spel in dat ook bij de ouderen aanslaat. 

Aansluiten?

Vind je het ook leuk om samen soep te eten, wijkgenoten te ontmoeten of een spelletje te doen? Laat het weten! Meld je hier aan voor de Buurtbelsoep of mail naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl.

foto's: Jan Willem de Zeeuw

Deel dit: