Bericht

Meedoen aan onderzoek van Hogeschool Utrecht?

Geplaatst op 2 oktober 2023, 15:31 uur
Illustration

Zorgt u voor iemand of kent u iemand met cognitieve problemen, zoals dementie? Wellicht is een deelname aan het volgende onderzoek dan iets. Vanuit Hogeschool Utrecht voeren we onderzoek uit naar de ondersteuning van slaapproblemen.

Wij zijn bezig met een onderzoek om mensen met cognitieve uitdagingen, zoals dementie, te ondersteunen bij slaapproblemen. We kijken naar manieren om te helpen zonder medicijnen te gebruiken, zoals technologische hulpmiddelen. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen met bijvoorbeeld (beginnende) dementie die samen met hun partner/mantelzorger slaapproblemen ervaren.

Waarom zou u mee willen doen?

  • Beter slapen: Door deel te nemen aan dit pnderzoek krijgt u de kans om gebruik te maken van hulpmiddelen (geen medicijnen), die speciaal zijn ontwikkeld om slaapproblemen aan te pakken.
  • Persoonlijke begeleiding: Als deelnemer ontvangt u persoonlijke begeleiding van een team van experts. U krijgt ook de mogelijkheid om inzicht te krijgen in uw eigen slaapritme.
  • Ondersteuning voor de mantelzorger: Niet alleen de persoon met cognitieve uitdagingen, maar ook de mantelzorger kan profiteren van deelname aan het onderzoek. Samen krijgt u waardevolle ondersteuning om het slaapprobleem aan te pakken. Dit kan leiden tot meer rust en een beter begrip van elkaars behoeften.
  • Bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek: Door deel te nemen aan dit onderzoek draagt u bij aan onderzoek ter verbetering van dementiezorg en -welzijn.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met Chantal Huisman (chantal.huisman@hu.nl / 0638763613).

Dit onderzoek wordt medegefinancierd door Regieorgaan SIA en door Health~Holland.

Documenten
Deel dit: