Bericht

Burendag: "Wat is een goede buur?"

Geplaatst op 1 oktober 2023, 11:37 uur
Illustration

Afgelopen 23 september was het weer Burendag! Wilma ging vanuit U in de Wijk op zoek naar verhalen van buren; hoe hebben wijkbewoners Burendag gevierd, en wat is eigenlijk een 'goede buur'? Dat leverde leuke gesprekken op!

In het Griftpark vertelde een vrouw hoe ze samen met buurtgenoten 's ochtends appels hebben geplukt, waarmee iedereen thuis appeltaart heeft gebakken. Tijdens een workshop over composteren aten ze deze appeltaarten gezellig samen op. "Het is jaarlijks een hele leuke manier om je buren te leren kennen, en elkaars taarten op te eten."

Andere verhalen gingen over gezamenlijke barbecues, jaarlijkse straatfeesten en andere gezelligheid. Ook kwam het voordeel van het kunnen terugvallen op je buren veel aan bod. Voor dagelijkse vragen of problemen, zoals het vergeten van de huissleutel of een oppas voor de kinderen, is de nabijheid van buren een groot pluspunt. "Een goede buur is iemand die voor je klaar staat. Als je iets nodig hebt, als je ziek bent, gereedschap nodig hebt... Dat soort dingen zijn typisch iets waar je een goede buur voor hebt." 

Maar wat is dan precies een goede buur? "Buren zijn de eerste en meest natuurlijke personen waar je naartoe gaat als je hulp nodig hebt. Ze geven je het gevoel dat je thuis bent, als je de mensen die om je heen zijn kent en rekening met ze houdt, en zij rekening met jou houden."

Kijk hier voor meer verhalen uit de wijk! En wil je ook iets voor je buren doen? Laat je inspireren door voorbeelden van de Burendag van dit jaar. Wl je zelf een bewoner in beeld brengen? Neem contact op!


Deel dit:
Afzender
Geplaatst door
Heeft betrekking op project
Betrokken locaties