Update

Planten bloeien naast de afvalcontainer

Geplaatst op 15 mei 2023, 09:47 uur
Illustration

Groen in de straat bevalt veel mensen in Wittevrouwen. Twee nieuwe bewoners uit de Dadelstraat - Chantal en Bernd - vroegen in de straatappgroep Gild/Dadel of iemand interesse had in een grote hortensia in pot: “De vorige bewoners hebben deze laten staan maar wij zijn er geen fan van.”

Een aantal mensen toonde belangstelling en ook kwam de suggestie in de appgroep om de zware plant op de stoep te zetten, bij voorkeur op hoek van de straat. Ireen, die in de Gildstraat voor de afvalcontainer woont: “Bij ons op straat op de hoek is zeker nog plek. We bouwen die vieze afvalcontainer zoveel mogelijk dicht met bloemen.” Dit werd onmiddellijk door veel straatgenoten ondersteund. “Grote planten om het zicht op de afvalcontainer te verbergen zijn meer dan welkom.”

Enkele bewoners maakten zich wel zorgen over de zonnige plek voor een hortensia. Toen kwam Chantal met een ontdekking: “Ik heb een kaartje in de aarde gevonden waarop staat dat het een 'strong annabelle' is die ook in de zon kan, dus dat zou geen probleem moeten zijn, de tuin waar hij nu staat heeft ook de hele middag zon. Mocht de plant toch unhappy blijken kan ze altijd nog verplaatst worden.” Dus toen is de nieuwe plek voor de plant de locatie bij de afvalcontainer geworden.

Ireen is er blij mee voor de hele buurt: “Nou leuk, dan kan iedereen meegenieten.”
De plantdonateur Bernd heeft er ook een positieve kijk op: “De plant staat nu mooi tussen nieuwe vriendjes.”

 

Groen initiatief voor de buurt?
Heb je ook een groen initiatief voor de buurt en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met de Groene Vrouwen van Wittevrouwen.
Mail naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl, bel/app naar 06 21969238, of kom langs bij Bakkie Buurtbel in ZIMIHC op de 1e en 3e woensdagochtend van de maand. 

Deel dit: