Bericht

Presentaties leerlingen Rietveldcollege over speeltuintje Kouwerplantsoen

Geplaatst op 19 april 2023, 17:00 uur
Illustration

Leerlingen van 3 brugklassen van het Gerrit Rietveldcollege hebben op 14, 17 en 19 april presentaties gegeven over de herinrichting van de speeltuin in het Kouwerplatsoen. De opdracht werd aangedragen door de gemeente Utrecht. Daarbij moesten ze uitgaan van een budget van €20.000
Bij het vak O & O (Onderzoek en Ontwerp) hebben de leerlingen onderzocht wat de wensen en behoeften van de buurtbewoners en kinderen zijn, welke trends er zijn bij speeltuinen en welke beplanting er dan het beste bij past. Vervolgens hebben ze een ontwerp gemaakt dat binnen het budget moet vallen en in een maquette op schaal verder uitgewerkt.

Het speeltuintje in het Kouwerplantsoen moet dringend gerenoveerd worden en het was dan ook een flinke uitdaging  om er iets van te maken. De wensen van de buurtbewoners waren behoorlijk verschillend. De een wilde het pierebadje wel houden en de ander niet bijvoorbeeld. Tevens bleek dat er nogal wat bewoners zijn die geen vertrouwen in de renovatie hebben.

Voor de presentaties werd er flink uitgepakt. In flitsende powerpoints lieten de leerlingen zien hoe ze hun onderzoek hadden aangepakt en tot welke conclusies voor het ontwerp ze waren gekomen. De maquettes gingen rond in het overvolle lokaal met klasgenoten, ouders en buurtbewoners en Maarten Grienberger als vertegenwoordiger van de gemeente.

We zijn benieuwd wat de gemeente met de resultaten gaat doen.

Zie hieronder een impressie van de presentaties en van de maquettes

Deel dit: