Bericht

Een energieke lunchbijeenkomst

Geplaatst op 4 maart 2023, 00:00 uur
Illustration

Hoeveel keer kun je douchen van 1 kuub gas? Sander Ekstijn heeft een warm hart voor getallen en zet zich als energieambassadeur graag in voor Utrechtse bewoners. Op 15 februari vertelde hij in de workshop Doe meer met minder energie over zijn ‘niet bestaande’ energierekening aan 15 aandachtig luisterende bewoners. De energieworkshop sloot naadloos aan bij het Buurtbelbakkie ZIMICH en sloot af met broodjes en een kopje soep. Er werd een schat aan kennis uitgewisseld! Ook de deelnemers wisten veel. Tijdens de soep met broodjes werd duidelijk dat we nog niet uitgepraat zijn over dit onderwerp. En dat er veel over te doen is!

Het thema energie leeft!

Energiecoach Sander kreeg een spervuur van vragen op zich af tijdens deze lunchbijeenkomst. Hij beantwoordde ze allemaal aan de hand van zijn banner met allerlei weetjes over het energieverbruik in huis. Onderwerpen die aan bod kwamen: moderne energiecontractvormen, TL-lampen wel of niet energiezuinig, spookverhalen over de slimme meter, dagelijks inzicht in je energieverbruik. Sander heeft zich overal in verdiept en vertelt er graag over. Over energiezuinig de badkamer verwarmen bijvoorbeeld. Wist je dat er infraroodpanelen zijn in de vorm van een spiegel? Wel oppassen dan dat er een duidelijke aan-uit knop op zit want als je ‘m vergeet uit te zetten na het douchen, dan loopt de energierekening weer op! En die vraag over het douchen? Drie keer douchen met een gewone douchekop en vijf keer met een bespaardouchekop. En dat is best belangrijk want hoewel mensen vaak denken dat er veel energie naar koken gaat, is het juist de douche waarmee je kunt besparen. 

Dit smaakt naar meer

Ook tijdens de broodjes en soep wordt nog veel uitgewisseld. Over de mogelijkheden van persoonlijk advies aan huis, stadsverwarming en vloerverwarming, isolatie van oude huizen, metertjes en knopjes en subsidiemogelijkheden. Dat Wittevrouwen één van de eerste Utrechtse wijken is die van het aardgas af moet. Hoe gaan we hiermee om als huiseigenaren en huurders? Genoeg om over door te praten.

Hoe nu verder?

Vragen? Meer weten? Samen verder?

Heb je 'm gemist? Heb je een vraag, idee of tip? Wil je meer weten? Mail naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl. Bel of app 06 2196 9238.

Maak een afspraak of loop eens langs bij Bakkie Buurtbel ZIMIHC, iedere 1e of 3e woensdagochtend van de maand. 

Maak tijdens de buurtbijeenkomst Hallo Wittevrouwen op donderdag 20 april kennis met buurtgenoten die gezamenlijk met energiebesparing aan de slag willen gaan. Hoor wat hun plannen zijn en denk en doe ook mee.

Bijdragen of sponsoren?

Wil/kun je deze workshops mee mogelijk maken? Maak je bijdrage over op NL88 INGB 0006 7337 28 t.a.v. Stichting Wijkwijzer Noordoost ovv. Buurtbel Wittevrouwen. 

Deel dit: