Verhaal

Han, 40plus dansfeest?

Geplaatst op 23 november 2022, 10:38 uur
Illustration

De Buurtbel brengt de wijk bij elkaar in Wittevrouwen, Zeehelden en Griftbuurt. We stellen graag de actieve buren voor, met deze keer: Han, over ontmoeten op straat

Wie ben je en waar woon je? 
“Ik ben Han en ik woon samen met mijn lief waarmee ik bijna tien jaar getrouwd ben. Ik woon alweer 21 jaar in Wittevrouwen! Ik ben van huis uit regisseur en docent drama maar sinds ongeveer zes jaar werk ik voor mezelf als DJ door heel het land. Ik heb mijn eigen feest in Amsterdam voor veertigplussers en draai regelmatig in de Helling bij Slapen Kan Altijd Nog. Draaien is zo leuk om te doen, om mensen blij te maken en aan het dansen te zetten. Muziek is een universeel gedeeld gelukshormoon. Daarnaast ben ik werkzaam als stemacteur.

Wat vind je leuk in jouw buurt? 
“Nou het is een historische wijk, in wat mij betreft, een van de leukste buurten van Utrecht. Het verderop gelegen Veeartsenijterrein is van oudsher de enige plek in Nederland waar je tot dierenarts opgeleid kan worden. Dat kan nu nog steeds alleen in Utrecht, maar dan op de Uithof. Je hebt er de oude stallen. Restaurant Goesting was voor de honden en Paardenkathedraal voor de paarden. Het is er groen, het is er relatief stil en er wonen hele fijne mensen.”

Wat is jouw favoriete plek om buren te ontmoeten? 
“Lekker op straat. Dat vind ik toch het allerleukst. Dan tref je de buren in hun eigen habitat, op het moment dat ze echt bezig zijn, dat is veel leuker dan in een kroeg iemand ontmoeten.”

Hoe hou je contact met je buren? 
“Door mensen op straat aan te spreken en te vragen hoe het gaat. Af en toe help ik een buur, bijvoorbeeld met een ritje ergens naartoe of met het sjouwen van zware takken. En dat doen wel meer mensen in de straat, voor elkaar zorgen. Omdat ik ZZP’er ben, ook ‘s avonds werk, heb ik daar tijd voor en kan ik overdag wat doen voor anderen. Het is prettig om iemand te kunnen helpen.”

“We hebben ook een whatsappgroep en op die manier af en toe contact. Dat is eigenlijk tijdens corona ontstaan. Toen hadden we het gevoel dat we met elkaar in verbinding moesten blijven. De app is er ook voor vragen of opmerkingen.” 

“En ik zit in de buurtcommissie Biltsche Grift. Ik ben lang ook minder bij de buurt betrokken geweest en ben bij de buurtcommissie gegaan om mensen te leren kennen. Om contact en feeling te krijgen met de wijk, de straten en de mensen die er wonen.”

Wat doen jullie als buurtcommissie Biltsche Grift?
“We hebben bijvoorbeeld een weggeefdag. Dat is een soort rommelmarkt waar je dan van alles gratis kan meenemen of ruilen. En een Groendag. Dan gaan we schoffelen en onkruid wieden in de buurt. Natuurlijk met koffie en gebak en ‘s middags een lekker borreltje. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen! We doen ook kerstkaartjes in de bus.”

“Eén van de leden van de buurtcommissie had het idee om een regenton in de straat te zetten, want iedereen heeft plantjes buiten staan. Binnen no time stonden er overal in de straat regentonnen. Dit is in samenwerking met de Gemeente gegaan, die hier subsidie voor heeft gegeven”. 

Wat zou je meer of anders willen?
“Het lijkt me heel erg leuk om een soort 40+ dansfeest te organiseren in de Paardenkathedraal. En ik hoop ik dat de buurt zo verzorgd en fijn blijft als het nu is, en dat de mensen er geen hondjes meer laten poepen op straat”. 

Meer actieve buren?

Ben of ken jij een actieve buur? Vind je het leuk om zelf een portret te maken van een actieve buur in jouw straat? Mail naar buurtbel@burennetwerknoordoost.nl

Deel dit: