Bericht

Een sunny afternoon in de Driehoek

Geplaatst op 20 juni 2022, 15:02 uur

Er blijken toch nog heel wat plekken in Utrecht waar ik nog nooit geweest ben… ik! Een echte Utrechtse notabene!

Dat bleek dus ook te gelden voor Ecologisch Tuinenpark de Driehoek: een natuurjuweeltje, verstopt in Tuindorp Oost, op de Winklerlaan. Zoals het park op de site wordt omschreven:

De Driehoek is een stiltepark waar geen speel- en dergelijke voorzieningen zijn. Het is een ecologisch tuinenpark waar wij zo veel mogelijk de beginselen van het natuurlijk tuinieren volgen. Dit houdt in dat giftige bestrijdingsmiddelen verboden zijn en dat we gebruik maken van milieuvriendelijke materialen bij het tuinieren (geen plastic bv), maar ook bij het (ver)bouwen van huisjes en andere opstallen.

Er is zoveel belangstelling voor dit bijzondere complex dat er voorlopig geen nieuwe aanmeldingen meer worden aangenomen. 

Ik was er omdat ons combo How Sensitive er mocht optreden op het event ‘Groen moet je doen dag’ met kunst van kunstenaars de driehoektuin, op een prachtige zomerdag in juni.

Diverse kunstenaars hadden er een stalletje, waaronder mijn Kwakelvriendin Elaine Kempees , die ons combo voor deze gelegenheid had uitgenodigd. Sunny afternoon hebben we niet gespeeld (hoewel het wel op ons repertoire staat), maar het zou zeker toepasselijk zijn geweest. Na ons verscheen keBBek op het podium met aanstekelijke Canadese dansmuziek.

Muziek in de buitenlucht is toch wel heel bijzonder, heel relaxed, als het tenminste niet regent. Gelukkig had de organisatie voor een partytent voor ons gezorgd.

Binnenkort, zondag 3 juli, is er volop muziek buiten te beleven bij Struinen in de Tuinen, dat dit jaar gecombineerd wordt met Gluren bij de Buren omdat dat aan het begin van het jaar niet door kon gaan. En ja, dan is ons combo ook weer van de partij!

Illustration
 
Deel dit: