Bericht

Lichtjes in de donkerte

Geplaatst op 23 december 2021, 12:43 uur
Illustration

Zucht … en weer gaat er van alles op slot en niet door (hoe heet deze stijlfiguur ook weer?). Maar gelukkig is zijn de dagen sinds eergisteren weer aan het lengen en komt er langzaam maar zeker weer meer licht in deze wereld.

Voor meer licht zorgt de stad Utrecht ook! Er zijn twee lichtwandelingen die je kunt maken in deze donkere tijden. Het zijn dan weliswaar geen wandelingen in de wijk, maar voor één keer mag dat wel een keer, vond ik.

De eerste is een wandeling langs de mooiste lichtjes in het centrum. De wandeling begint op het Nicolaaskerkhof, waar mooie lichtgevende bollen in de bomen hangen en waar het Centraal Museum en het Nijntjemuseum een animatie vertonen. De Neude is het eindstation.

De tweede wandeling voert langs tientallen lichtkunstwerken in de stad: Utrecht Lumen. Als corona geen roet in het eten had gegooid, had je deze wandeling met een gids kunnen doen. Maar natuurlijk kun je er ook zelf op uittrekken. Op het Jaarbeursplein hangt bijvoorbeeld een rebus van licht en bij de Dom geeft een magische lijn van groen licht ’s avonds elk kwartier aan waar de noordgrens van het Romeinse Rijk liep.

Gelukkig kunnen we in ieder geval blijven wandelen en het is mooi meegenomen als er op zo’n wandeling van alles te zien valt!

Fijne feestdagen toegewenst en laten we hopen dat 2022 nog veel meer lichtpuntjes gaat brengen!

Deel dit: