Blogpost

Op pad in Noordoost

Geplaatst op 5 november 2020, 10:36 uur

Wandelgroep Oost

De komende tijd geef ik aandacht aan wandel initiatieven. In beweging blijven is goed voor de geest en het lichaam. Als inspiratie geef ik deze keer aandacht aan een wandelgroep met verschillende startpunten in Oost. Opgezet door 4 wijkbewoners. Let op: helaas is er door corona een tijdelijke stop. Hopelijk kan dit goede initiatief binnenkort weer van start gaan!

Joop de Bruin is bewoner in Utrecht Oost, en één van de 4 initiatiefnemers van de wandelgroep. Ze hebben dit initiatief genomen om samen te gaan wandelen in het kader van het versterken van onderlinge contacten in wijk Oost en tevens het bevorderen van de gezondheid van de deelnemers aan de wandelgroep. Inmiddels bestaat het concept al jaren en er wordt al jarenlang met plezier gewandeld.

Eenvoudig concept

De wandelgroep start iedere woensdagochtend vanuit Podium Oost en wandelt dan samen in de wijk Oost. De 4 initiatiefnemers hebben onderling afgesproken dat er, weer of geen weer, er altijd op zijn minst 1 van de initiatiefnemers present is bij het startpunt. Een kwartier voor de start verzamelt men zich bij/in Podium Oost, daarna wordt er samen een uur gewandeld. Na de wandeling wordt er een half uurtje samen koffiegedronken. Deelnemers hoeven zich niet op te geven noch af te melden.

Tweede startpunt

In januari heeft Joop de Bruin het initiatief genomen om ook een startpunt te beginnen bij/in het Academie Instituut voor Fysiotherapie in de Homerislaan (AI). In goed overleg met het AI kunnen de wandelaars gebruik maken van de wachtkamer, het toilet en de koffieautomaat. Verzameld wordt om 09:15 uur bij het AI daarna wordt er van 09:30 tot 10:30 gewandeld en tussen 10:30 en 11:00 uur samen koffiegedronken. De drie andere initiatiefnemers van het startpunt Podium Oost ondersteunen zijn initiatief. Helaas is ook deze wandelgroep tijdelijk gestopt in verband met corona. Ze zullen weer actief worden zodra de coronamaatregelen het toe laten.

Op dit moment is Joop ook in gesprek met twee sociaal makelaars van Sterrenzicht om ook te gaan starten met een wandelgroep, met startpunt het buurthuis Sterrenzicht, volgens boven genoemd concept.

Wandel initiatieven in provincie Utrecht

Naast het wandelinitiatief in Oost is er ook een tweetal websites die zich uitspreiden over de hele provincie. Ten eerste heb je de website: https://www.tweevoeter.nl/wandelmaatjes/ Een digitaal prikbord voor wandelmaatjes. Dit prikbord zit vrij eenvoudig in elkaar. Je hoeft je niet te registreren en een profiel aan te maken, alleen op de regio te klikken waar binnen jij zoekt. Ten tweede is er deze website: https://tevoetonline.nl/service/wandelmaatjes/utrecht-provincie . Deze website heeft een zelfde soort vraag en aanbod systeem. Men kan zelf een oproep plaatsen voor een wandelmaatje in provincie Utrecht.

Wandel ze!

Illustration
Foto: Fanny de Vries
Deel dit: